Zavřít reklamu

Pravděpodobně drtivá většina z nás již někdy slyšela o populárním chytrém fitness náramku Samsung Galaxy Fit, který svými funkcemi okouzlil nejednoho uživatele. Měli jste však někdy čest s jeho mladším a lehce „osekaným“ sourozencem s přívlastkem e? V této recenzi se podíváme, zdali tento levnější náramek za „tisícovku“ stojí za to a co všechno nabídne.

Balení – Obohacená klasika, která však potěší

Balení fitness náramku Samsung Galaxy Fit e se dá považovat za vcelku obyčejné, avšak stále poměrně kvalitní. Co mě rozhodně přívětivě potěšilo, bylo uspořádání jednotlivých položek v balení. Při otevření krabičky totiž máme příležitost vidět dokumentaci, pod kterou se nachází nádherně naaranžovaný náramek, přičemž uprostřed něj se v malém boxu nachází nabíječka. Díky tomu můžeme náramek kdykoliv pohodlně zabalit a nemusíme bojovat s tím, že nevíme, jak jej zpět správně umístit.

Displej – Potřebujeme vůbec barvy?

Fitness náramek Samsung Galaxy Fit e se od svého staršího sourozence liší na první pohled v tom, že svému uživateli nenabízí barevný displej. Tento náramek se pyšní praktickým PMOLED displejem, který se aktivuje při každém otočení zápěstí, avšak jeho zobrazení je pouze černobílé. Je nutno si však uvědomit jediné – potřebujeme vůbec na chytrém fitness náramku barevný displej? Tuto otázku si dle mého položili i v Samsungu a právě z tohoto důvodu se rozhodli na této položce ušetřit. Na druhou stranu ale konkurenční produkty, které se nacházejí ve stejné cenové kategorii, barevný displej nabízejí, a to v té nejlepší možné kvalitě.

Co se týče odezvy displeje, častokrát jsem se potýkal s problémy, kdy displej někdy reagoval a někdy zase ne. Pokud jste se již někdy s nějakým fitness náramkem setkali a dostal by se vám do rukou Samsung Galaxy Fit e, pravděpodobně byste z tohoto byli spíše zklamaní.

Funkcionalita – Not great, not terrible

Ani v zaznamenávání aktivit se fitness náramek Samsung Galaxy Fit e od své konkurence zrovna dvakrát neliší. Náramek vám sice poskytne všechna důležitá data, která byste od něj očekávali, ale nic extra od něj rozhodně nečekejte. Z čeho však Galaxy Fit e oproti konkurenci těží, je kombinace jeho váhy, která je skutečně nízká a u sportu vás nošení náramku nikdy neomezí, dlouhé výdrže na jedno nabití, která v mém případě dosahovala až sedmi dní, automatickým zaznamenáváním aktivity, kdy náramek sám rozpoznal započatou aktivitu a začal vám ji měřit, a nepřetržitý monitoring vašeho srdečního tepu. Díky této zmiňované kombinaci si následně v příslušné aplikaci můžete prohlédnout sice ničím inovativní data, která jsou za to velice přesná a navíc úžasně přehledná. Náramek se pochopitelně taktéž pyšní standardem voděodolnosti 5 ATM, díky čemuž vás při vašich aktivitách nebude omezovat vskutku žádné počasí a Galaxy Fit e se nebudete muset bát nosit například při sprchování či do bazénu.

Software náramku – Aneb jeho hlavní benefit

Automatické rozpoznávání aktivit – Nechte software pracovat za vás

Jak již bylo zmíněno výše, náramek Samsung Galaxy Fit e sám rozpozná určitou aktivitu, kterou následně ihned importuje do aplikace Samsung Health. Mezi tyto aktivity se konkrétně řadí chůze, běh a dynamické cvičení. Na rozpoznávání těchto aktivit se můžete spolehnout doslova kdykoliv. Ze začátku používání tohoto náramku jsem byl častokrát překvapen, proč mi Galaxy Fit e vibrují na ruce pokaždé, když doběhnu tramvaj a nastoupím do ní. Po několika takovýchto zkušenostech jsem si všiml, že náramek vždy přesně rozpoznal, že jsem se rozběhl právě ke zmiňované tramvaji, a ačkoliv se jednalo o vskutku krátkou aktivitu, vždy mi ji zaznamenal kompletně celou. Výsledky této mé nedochvilnosti jsem vždy posléze mohl vidět krásně ucelené právě v aplikaci Samsung Health, která je dle mého největším důvodem ke koupi tohoto náramku.

Co dále aplikace Samsung Health nabízí?

Pokud si chcete vést dokonalý přehled o vývoji váhy vašeho těla, aplikace Samsung Health vám v tomto půjde dokonale naproti. V této appce si totiž mimo zmiňovaných přehledů o vašich aktivitách taktéž můžete navolit vaši váhu a výšku a například si zadat určitý cíl. Chcete hubnout? Chcete přibrat? Přesně s tímto si totiž aplikace Samsung Health taktéž poradí. Jednoduše vám postačí si zapisovat každé vámi snězené jídlo a mít tak kompletně pod kontrolou váš celodenní kalorický příjem. Jelikož vám náramek sám zaznamenává výše zmiňované aktivity a na základě vámi zadaných hodnot o vás dokáže přesně vypočítat i váš kalorický výdej, díky čemuž můžete mít perfektní přehled o tom, zdali jste na cestě ke zchudnutí či přibrání.

Resumé – Vyplatí se tedy Samsung Galaxy Fit e?

Podle mého názoru se ve stejné cenové kategorii najde spousta konkurentů, kteří papírově a určitými funkcemi fitness náramek Samsung Galaxy Fit e hravě strčí do kapsy. Je však nutno si uvědomit jeho hlavní benefity, na jejíchž základech si k náramku musíme vybudovat určitý vztah. Podle mého názoru je hlavním benefitem, jak již bylo v recenzi zmíněno, perfektní kooperace náramku s aplikací Samsung Health, která funguje vskutku bravurně. Pokud vám tedy nevadí černobílý displej, s kterým jsem se osobně po pár dnech používání naprosto smířil a zvykl si na něj, rozhodně stojí tento fitness náramek přinejmenším za pouvažování. Jeho koupí vsadíte na osvědčenou značku a získáte přístup k aplikaci, která vás rozhodně nezklame.

Slevový kód

Ve spolupráci s Mobil Pohotovost jsme pro vás připravili exkluzivní akci na Samsung Galaxy Fit e a prvních deset z vás si může fitness náramek zakoupit za speciální cenu 890 Kč. Stačí jen v košíku uplatnit kód samsung890 a cena se vám automaticky sníží o 100 Kč. Tato akce dokonce platí na všechny barvy, díky čemuž si vybere skutečně každý.

Dnes nejčtenější

.