Zavřít reklamu

Společně s příchodem iOS 13 pro iPhony a iPadOS 13 pro iPady jsme se dočkali také podpory využití různých písem v těchto systémech. Tyto písma samozřejmě nemůžete využít pro změnu systémového písma, avšak perfektně se mohou hodit v různých aplikacích. Využít je můžete třeba v textových editorech, v Mailu anebo v jiných aplikacích. Jedna podmínka tady přece jen při instalaci písem je – nemůžete je stáhnout kdekoliv z internetu, ale musí pocházet z jakékoliv aplikace. Až donedávna bylo těchto aplikací pomálu a některé z nich byly dokonce placené. Nyní však přišla na řadu společnost Adobe, která ve své aplikaci Creative Cloud nabízí předplatitelům dohromady asi 17 tisíc písem. Uživatelé, kteří si Creative Cloud nepředplácí, poté mohou zdarma využít okolo 1300 písem. Pojďme se společně podívat, jak tato písma můžete získat.

Jak nainstalovat do iPhonu či iPadu tisíce různých písem

Nejdříve je samozřejmě nutné, abyste vlastnili iPhone či iPad s iOS 13, potažmo iPadOS 13. Na starších verzích iOS vám písma fungovat nebudou. Druhá nutnost je, abyste si z App Storu stáhli aplikaci Adobe Creative Cloud – stačí kliknout zde. Po stažení je nutné, abyste se přihlásili k vašemu Adobe ID účtu – pokud jej nevlastníte, tak se můžete registrovat pomocí Googlu či Facebooku. Jakmile se registrujete, tak stačí, abyste se v dolním menu přesunuli do sekce Písma. Zde už si můžete veškerá písma různě filtrovat a řadit, dokud nenajdete to, které vám vyhovuje. Jakmile jedno takové písmo najdete, tak stačí klepnout na možnost Nainstalovat písma. Po chvilce se vám zobrazí notifikace o tom, zdali chcete písmo nainstalovat – tu potvrďte stisknutím tlačítka Nainstalovat. Po úspěšné instalaci se vám u písma zobrazí text Nainstalováno a písmo se zobrazí také v systému.

Jak už jsem zmínil v úvodu, tak se počet nabízených písem liší podle toho, zdali patříte mezi předplatitele služby Creative Cloud, či nikoliv. Pokud byste se chtěli přidat mezi členy Creative Cloud, tak tak můžete učinit na stránkách Adobe. V případě, že patříte mezi studenty, tak navíc můžete využít snížených cen. V normálním případě zaplatíte za plán fotografie 12 euro, za všechny aplikace potom 36 euro v rámci černého pátku.

Dnes nejčtenější

.