Zavřít reklamu

Apple zas a znova dokazuje, že jsou nové iPhony 11 a 11 Pro jako stvořené pro focení či natáčení videí. Tentokrát se o to však nepokouší skrze další videa poukazující na kvality fotoaparátu, nýbrž velmi vítaným detailem přidaným na Smart Battery Casy všech iPhonů, které představil dnes večer. Ty se totiž dočkaly speciálního tlačítka, díky kterému by mělo být fotografování na novinky ještě pohodlnější. 

Smart Battery Casy plnily v minulosti de facto dvě úlohy – prodloužení výdrže iPhonu a jeho ochranu. K těm se letos přidává i úloha třetí, kterou je právě zlepšení uživatelského komfortu při focení. Pravý bok krytu totiž zdobí nenápadné tlačítko, které slouží k aktivaci fotoaparátu a to jak při zamčené, tak odemčené obrazovce. Krátkým stiskem přes něj může uživatel standardně fotit a to i na přední fotoaparát, dlouhým pak natáčet videa. Tlačítko tedy přebralo základní funkce softwarové spouště letošních iPhonů, která funguje naprosto stejně. 

smart battery case button

Jak už bylo zmíněno výše, nové tlačítko, které bude možné používat vždy při připojení Smart Battery Case k iPhonu, lze sice označit za detail, avšak uživatelský komfort při používání pouzdra díky němu velmi slušně vzroste, čímž by se mohlo stát atraktivnější pro širší sortu uživatelů. Zda tomu tak opravdu bude ukáže nicméně až čas a zájem o novinku, který se v něm promítne. Už nyní vám však mohu slíbit, že se na novinku na Letem světem Applem podíváme skrze recenzi, která by mohla některým z vás usnadnit rozhodování nad koupí. Určitě nás tedy v následujících týdnech i nadále sledujte.

Dnes nejčtenější

.