Zavřít reklamu

Zatímco v poslední době nás vývojáři bombardovali samými střílečkami, frenetickými FPS hrami a komplexními RPG tituly, nyní je čas na něco pomalejšího a o poznání důmyslnějšího. Pokud máte totiž alespoň sebemenší sklony utápět hodiny a hodiny řešením logických hádanek, jistě vám neunikla povedená adventura z roku 2017, která nesla název The House of Da Vinci. Vývojáři z Blue Brain Games na pokračování nenechali dlouho čekat a přispěchali s druhým dílem, jenž má být ještě propracovanější než jeho předchůdce.

Opět se podíváme do tajemného domů samotného Da Vinciho, kde na nás bude čekat řada nerozluštitelných hádanek a zároveň bohatá historie sídla, která je věrná reálným událostem. Nebude chybět vypilovaná grafická stránka, která celé hře dodá temný nádech, a hutná atmosféra, jež vám jen tak nedá spát. Tvůrci si údajně posvítili také na jednotlivé detaily, které se v prvním díle zdály nepodstatné, ale ve finále dokreslovaly celkový zážitek z příběhu. Ten si konec konců nezadá s kdejakou velkou hrou na PC či konzole a obsahuje jak dabované sekvence, tak animované cutscény, které hráče uvádějí do dalších částí děje. Vylepšení se dočkalo také ovládání, jenž bylo podle fanoušků předchůdce poměrně kostrbaté a spíš než vzrušení nabízelo akorát tak frustraci a nepříjemnou pachuť, jež hráčům bohužel po dohrání hry zůstala.

Naštěstí vzali vývojáři všechnu zpětnou vazbu na vědomí a kromě grandiózního finále se máme dočkat také více herních mechanik a jednotlivých možností. Pokud jste tedy někdy toužili vydat se zpět v čase do dob renesanční Itálie a nahlédnout pod ruce legendárního mistra Da Vinciho, pravděpodobně nebudete mít lepší příležitost. Je zkrátka vidět, že studio dělá hry s láskou a v případě The House of Da Vinci 2 to nebude jinak. Na vydání si bohužel ještě nějakou dobu počkáme, ale s trochou štěstí podle oficiálních slov hra spatří světlo světa již do konce roku, tedy pravděpodobně příští měsíc. Dění kolem tohoto lákavého počinu budeme aktivně sledovat a v případě, že se tvůrci pochlubí s datem vydání přispěcháme s dalším článkem.

Dnes nejčtenější

.