Zavřít reklamu

Téměř všichni uživatelé větších iPhonů mají problém s tím, že nedosáhnou při ovládání jednou rukou na vrchní část displeje. Většinou se uživatelé dostanou tak do poloviny, ženy s menšími prsty mohou mít ještě větší problémy. I na tohle inženýři v Applu mysleli a bylo jim jasné, že ne pokaždé můžete váš iPhone ovládat dvěma rukama. Proto vymysleli speciální funkci, která dokáže přiblížit vrchní část obrazovky na dosah vašeho prstu dolů.

Jak pohodlně ovládat iPhone s velkým displejem jednou rukou

Funkce, o které jsem se zmínil v úvodu, se nazývá Dosah. Jednoduše dokáže přenést horní polovinu obrazovky směrem dolů tak, abyste nemuseli pokaždé iPhone chytat do dvou rukou. Ve výchozím nastavení je tato funkce deaktivována, tudíž ji samozřejmě musíte aktivovat. Pro aktivaci Dosahu přejděte na vašem iPhonu do nativní aplikace Nastavení, kde rozklepněte možnost Zpřístupnění. Tady se poté přesuňte do sekce s názvem Dotyk a pomocí přepínače jednoduše funkci Dosah aktivujte.

Nyní, kdykoliv budete potřebovat přenést horní část obrazovky níže, tak stačí, abyste funkci vyvolali gestem. Gesto spočívá v tom, že položíte prst lehce nad spodní okraj obrazovky, a poté ním přejedete dolů. Obrazovka se poté vrátí zpět do normálu po několika sekundách, popřípadě můžete stisknout šipku, která se objeví nad horní částí obrazovky. U starších iPhonů s Touch ID aktivujete dotyk dvojitým poklepáním (nikoliv stisknutím) na tlačítko plochy.

Dnes nejčtenější

.