Zavřít reklamu

Společně s příchodem iOS 13 jsme se na našich iPhonech dočkali mimo jiných skvělých novinek také přepracované aplikace Fotky. V této aplikaci najdete nové zobrazení všech fotografií, avšak tou hlavní novinkou je možnost propracovanější úpravy fotek a videí. Videa lze nově například otáček přímo v režimu úprav a nemusíte využívat žádné aplikace třetí strany. Možností úprav je nově opravdu nespočet, avšak setkal jsem se s jednou chybkou. Když nějaké video upravíte, například sestříháte a aplikujete na něj filtr, tak se změny promítnou do originálního videa a nemáte možnost si upravené video uložit zvlášť. Jakým způsobem lze tedy jednoduše video zkrátit a zaručit, aby se uložit zvlášť? To si ukážeme v tomto návodu.

Jak v iOS 13 jednoduše zkrátit video a ponechat i originál

Na vašem iPhonu s nainstalovaným iOS 13, popřípadě na iPadu s iPadOS 13, se přesuňte do nativní aplikace Fotky a najděte si video, které chcete zkrátit a ponechat originál. Prvně si video rozklepněte, a poté v levém dolním rohu klepněte na ikonu sdílení (čtvereček se šipkou). Zde poté sjeďte níže až k různým možnostem, kde klepněte na Duplikovat. Tímto se vaše video duplikuje a budete mít jistotu, že máte zachovaný i originál. Nyní už jen stačí, abyste si video upravili podle svého gusta. Klepněte v pravém horním rohu na Upravit a pro zkrácení videa ve spodní části obrazovky táhněte šipkami doleva a doprava v závislosti na tom, jak moc chcete video zkrátit. Výsledek si poté můžete přehrát stisknutím tlačítka Play. Jakmile budete s výsledkem spokojeni, tak klepněte na Hotovo v pravém dolním rohu.

iOS 13 sice nenabízí možnost vytvoření duplikátu při úpravách automaticky, avšak pokud nějakým způsobem upravíte originální video a nevytvoříte si duplikát, tak se nemusíte ničeho bát – originální video lze vždy získat zpět. Stačí, když si upravené video rozklepnete, a poté zvolíte v pravém horním rohu možnost Upravit. Nyní už jen stačí, abyste vpravo dole klepnuli na červený text Vrátit, čímž upravené video zbavíte úprav a zobrazí se originál.

Dnes nejčtenější

.