Zavřít reklamu

Před pár týdny jsme vás informovali o tom, že hlasoví asistenti největších společností světa odposlouchávají své uživatele a nahrávky poté předávají ke zpracování zaměstnancům firem. Jednalo se například o společnosti Microsoft, Google a svým způsobem se do této aféry zapojil i Facebook. Jableční příznivci si chvíli užívali pocit toho, že je jejich hlasová asistentka Siri anonymní a nikdo ji nemůže odposlouchávat – avšak po několika hodinách se přiznal i Apple, který poté do iOS 13.2 dodal speciální možnost, pomocí které můžete odesílání nahrávek na servery Applu úplně vypnout. Pojďme se v rámci tohoto článku podívat, jak na to.

Jak zajistit, aby vás Siri neodposlouchávala

Na vašem iPhonu či iPadu, který máte aktualizovaný na iOS 13.2, respektive iPadOS 13.2, se přesuňte do nativní aplikace Nastavení. Jakmile tak učiníte, tak sjeďte níže, dokud nenarazíte na kolonku Soukromí, kterou rozklepněte. Poté sjeďte úplně dolů a klepněte na předposlední kolonku, která nese název Analýza a vylepšování. Zde už si můžete ručně pomocí přepínačů nastavit, která data se budou jablečné společnosti odesílat na servery ke zpracovávání a vylepšování služeb. Pokud chcete docílit toho, aby vás přestala Siri odposlouchávat, tak deaktivujte funkci s názvem Vylepšování Siri a Diktování. Tímto vašemu zařízení zakážete, aby odesílalo jakékoliv vaše příkazy Applu za účelem vylepšování.

Pokud deaktivujete funkci, díky které vás může Siri odposlouchávat, máte vyhráno jen na půl. Všechny příkazy, které jste vyslovili před deaktivací, jsou Applu stále přístupné. I ty však můžete jednoduše vymazat. Stačí, když se přesunete do nativní aplikace Nastavení a zde rozklepnete možnost Siri a hledání. Poté přejděte do sekce Historie Siri a diktování, kde stiskněte tlačítko Smazat historii Siri a diktování. Tuto akci poté stačí potvrdit tlačítkem se stejným názvem, které se objeví ve spodní části displeje.

Dnes nejčtenější

.