Zavřít reklamu

Lokalizační přívěsek AirTag z dílny Applu klepen a dveře čím dál hlasitěji. Vyplývá to alespoň z úprav systému iOS 13, které Apple provedl nenápadně i v jeho nejnovější verzi 13.2. V kódech tohoto operačního systému totiž opět nalezli vývojáři řadu indícií potvrzujících blížící se příchod této novinky.

Vývojářům se podařily v aplikaci Najít zaktivovat zatím neveřejné změny uživatelského rozhraní, které si můžete prohlédnout v galerii vedle tohoto odstavce. Jedná se de facto “jen” o upravenou spodní lištu, do které přibyla záložka Items, která bude ukrývat právě předměty označení AirTagem. Přes tuto záložku se pak bude novinka s telefonem i párovat, což potvrzuje možnost “Add … “ ve spodní části displeje. Poměrně zajímavé přitom je, že před pár týdny uniklé screenshoty měly uživatelské rozhraní aplikace Najít mírně odlišné – ve spodním řádku totiž byly jen tři sekce, konkrétně Lidé, Zařízení a Předměty (Items). Vypadá to tedy, že si Apple s rozhraním stále hraje a rozhoduje se, jaká jeho verze bude pro uživatele nejsnesitelnější. 

Ačkoliv jsou dle všeho systémy na příchod AirTagu již víceméně připraveny, jelikož na něj podle vývojářů odkazují řadou věcí, stále netušíme, kdy bychom se mohli jeho představení dočkat. V létě se bralo za hotovou věc představení spolu s iPhony na zářijové Keynote, avšak k ničemu takovému nakonec nedošlo. V úvahu pak připadala i říjnová Keynote, ale ta se nakonec vůbec neuskutečnila. Jako nejpravděpodobnější termín představení se tak nyní jeví začátek příštího roku a první Keynote. Nezdá se totiž příliš realistické, že by podobnou novinku Apple odbyl jen tiskovou zprávou, jako to udělal třeba u AirPods Pro. 

Dnes nejčtenější

.