Zavřít reklamu

Že Apple chystá vlastní lokalizační přívěsek, který by měl nést název AirTag, víme díky relativně velkému množství informací už od léta. Novinka se však zatím světu neukázala a jelikož její přípravy nepotvrdil ani samotný Apple, je stále zahalena rouškou tajemství. Její příchod je ale zřejmě skutečně blízko, jelikož pro ní Apple začíná čím dál víc přizpůsobovat operační systém iOS. 

V kódech nové verze iOS 13 se podařilo vývojářům spolupracujícím s portálem MacRumors objevit rozhraní, které bude sloužit ke snadnému propojení AirTagu s iPhonem. Propojení bude probíhat podobně jako v případě AirPods. Stačit tedy bude de facto jen zařízení zaktivovat a umístit jej do blízkosti iPhonu. Ten by jej měl zaznamenat a nabídnout vám možnost vzájemného propojení spolu s dalšími nastaveními, mezi které by měla patřit například úprava názvu zařízení či ikony, což pomůže v jeho rozlišování v aplikaci Najít. 

lokalizacni privesek

Kromě rozhraní pro spárování potvrdily kódy z iOS i možnost výměny baterie svépomocí, která sice není u Apple produktů absolutně obvyklá, ale u konkurenčních lokalizátorů se nejedná o nic výjimečného a tudíž neměl Apple v tomto směru příliš na výběr. Otazníky naopak visí nad termínem představení. Zprvu se počítalo s premiérou na Keynote v září, poté na Keynote v říjnu, avšak ani jedna z těchto teorií se nakonec nenaplnila. Keynote v září byla totiž věnovaná především iPhonů a v říjnu vůbec neproběhla. V úvahu sice připadá ještě představení skrze tiskovou zprávu, jako tomu bylo u AirPods, avšak vzhledem k tomu, jak moc nový tento produkt bude by nás podobný krok ze strany Applu dost překvapil. Jako nejpravděpodobnější se tak nyní zdá představení na začátku příštího roku. 

Dnes nejčtenější

.