Zavřít reklamu

Není žádným tajemstvím, že obliba chytrých bytových doplňků mezi uživateli roste raketovým tempem. Tento vývoj ostatně již před lety víceméně předpověděl i samotný Apple, který pro své systémy připravil platformu HomeKit, která slouží právě pro ovládání chytrého domácího příslušenství. Produktů s podporou HomeKitu je však bohužel i v dnešní době poskrovnu, což jeho rozmach značně brzdí. To by ale rád podle všeho Apple změnil. 

Podle zdrojů agentury Bloomberg začal Apple investovat obrovské finanční částky do své divize inteligentní domácnosti, což má za cíl jediné – dostat produkty s podporou HomeKitu k co nejvíce lidem. To však nechce udělat jen skrze produkty jiných výrobců podporující HomeKit, ale zřejmě též přes vlastní řešení. Podle zdrojů totiž začal kalifornský gigant zkoumat možnost výroby vlastních chytrých bytových doplňků, kterými by mohl v budoucnu obohatit nabídku. Jednat by se zprvu mělo především o různá chytrá světla, žárovky či dveřní zámky. V čele tohoto projektu stojí Andreas Gal, který vedl ještě před rokem vlastní společnost Silk Labs. Tu však Apple na konci roku 2018 odkoupil a to zřejmě kvůli plánům na rozdmýchání HomeKitových produktů, které už tehdy měl. 

V tuto chvíli není zcela jasné, jak rychle bychom se měli dočkat prvních viditelných výsledků – tedy ať už mnohem většího HomeKit příslušenství z dílny výrobců třetích stran, nebo vlastních smart doplňků přímo z dílny Applu. Je však poměrně pravděpodobné, že vzhledem k strmě rostoucí oblibě těchto vychytávek bude Apple tlačit na pilu co nejvíce, aby se na pomyslné vlně nadšení svezl také. Výsledků bychom se tak mohli teoreticky dočkat již skutečně brzy. Vše však ukáže až čas. 

Dnes nejčtenější

.