Zavřít reklamu

Nová generace Apple Watch je sice na pultech obchodů dostupná teprve měsíc, Apple však už finišuje s organizací výroby generace další. Před pár dny totiž musel podle dostupných informací začít řešit problém v jejich dodavatelském řetězci, ze kterého se rozhodl odejít hlavní výrobce – konkrétně společnost Quanta. Ta sice Apple Watch vyráběla od jejich představení, avšak nyní již tento byznys nespatřuje zřejmě za tak lukrativní a rozhodla se z něj vycouvat. Pokud si však myslíte, že měl Apple s hledáním náhrady problémy, jste na omylu. 

Zdroje čínského portálu DigiTimes, které by měly mít vazby přímo na dodavatelský řetězec Applu, zjistily, že o výrobu Apple Watch Series 6 už je postaráno. Na starost si jí vezmou společnosti Compal a Foxconn, která pro Apple vyrábí třeba i iPhony. Luxshare Precision, která se na výrobě Apple Watch také doposud podílela, dostane od příštího roku na starost výrobu starších modelů, které novinky v nabídce doplní a budou lákat především na nižší cenu. 

Co přesně nová generace Apple Watch přinese není v tuto chvíli zcela jasné. Spekuluje se však o nasazení nového microLED displeje, díky kterému by mohly být hodinky ještě o pár desetin milimetrů užší. Dále se očekává i zlepšení jejich monitorovacích schopností pro zdraví či nativní analýza spánku, kterou by měl strčit Apple všechny konkurenční aplikace třetích stran hravě do kapsy. S jejich blížícím se představením však o nich dozvíme informací mnohem více. Nezbývá tedy než doufat, že budou stát skutečně za to. 

Dnes nejčtenější

.