Zavřít reklamu

S výrobou Apple Watch je už od roku 2015, kdy byla uvedena na trh původní série, spojována čínská společnost Quanta, která je i dnes hlavním dodavatelem tohoto mimořádně úspěšného jablečného produktu. Podle zdrojů DigiTimes se však právě Quanta hodlá s Apple Watch pro příští rok rozloučit. 

Quanta sice zatím žádné oficiální vyjádření do světa nevypustila, podle zdrojů má ale obavy z pokračování svého podnikání v montáži nositelné elektroniky typu Apple Watch a proto má v plánu ukončit jejich výrobu a závod, který byl pro montáž nositelné elektroniky určený, prodat jiné společnosti. Ta by tak mohla teoreticky přebrat otěže Quanty a na výrobu Apple Watch navázat. Ostatně, Apple bude po odchodu Quanty stejně muset dodavatele pro Apple Watch najít. V současnosti se totiž spoléhá jen na ní a na společnost Compal Electronics, která však dle dostupných informací ani zdaleka takových výrobních objemů jako právě Quanta. 

Apple Watch se stávají pro Apple postupem času stále důležitějším produktem. Jejich prodeje totiž stále strmě rostou, což si Apple uvědomuje a dle všeho se chystá jejich perfektní funkce nabídnout i uživatelům Androidích telefonů. S watchOS 6 totiž dorazila na hodinky možnost aktualizovat je přímo přes jejich nastavení a stahovat do nich aplikace přes App Store též přímo v nich. Díky tomu tak už víceméně nejsou závislé na iPhonu, nepočítáme-li nutnost jeho připojení kvůli notifikacím z něj. Nicméně jakýkoliv větší útok na Android Apple zatím nepotvrdil, takže nezbývá nic jiného než čekat. 

Dnes nejčtenější

.