Zavřít reklamu

Utajování chystaných produktů v poslední době Applu zcela dokonale nejde. Poté, co v minulosti prozradil betami svých systémů blížící se příchod nové generace iPadů Pro, větších iPhonů, nové generace AirPods či vylepšeného iPodu touch totiž neuhlídal ani nejnovější betu macOS 10.15.1 Catalina vydanou včera večer. V té se totiž objevují ikony doposud nepředstaveného 16” MacBooku Pro, na které Apple podle spousty zdrojů pracuje již pěkných pár měsíců. 

Ikona, která nese i ve svém názvu v macOS ve jméně číslo 16 odkazující na 16” displej, se nápadně podobá té, kterou Apple používá u svých MacBooků i nyní. Nicméně MacBook na ní má zcela viditelně užší rámečky, díky jejichž zúžení si Apple mohl velmi pravděpodobně dovolit zachovat velmi podobné rozměry jako u nynějších 15” MacBooků Pro. Jinak však zůstává na první pohled vše při starém. Apple tedy dle všeho vsadí na klasické hrany u šasi či ostré rohy u displeje, zatímco u svých iPhonů už vsází raději na rohy zakulacené. Těšit se též můžeme na velký trackpad, který je též pro nynější MacBooky typický. 

Vzhledem k tomu, že se nová ikona MacBooku Pro objevuje v betě macOS 10.15.1, je možné, že se jej dočkáme ještě do konce letošního roku. Nicméně vyloučit nelze ani to, že Apple zkrátka systém “jen” předpřipravuje, aby jej mohl na novém MacBooku interně testovat a poté jej vypustil s některou z jeho dalších verzí v plné parádě. Nicméně pokud by bylo představení MacBooku skutečně naplánováno na termín okolo vydání macOS 10.15.1, mohli bychom se počítače dočkat teoreticky v následujících třech až pěti týdnech, jelikož zhruba v tomto období by měl Apple s testováním bety podle předpokladů skončit. Pokud se tedy na nákup MacBooku Pro chystáte i vy, doporučujeme minimálně pár týdnů počkat. 

Dnes nejčtenější

.