Zavřít reklamu

Když Adobe před nějakým časem oznámilo svůj plán přivést na iPady plnohodnotný Photoshop, nejednoho grafika jím naprosto učarovalo. Od tohoto oznámení však už uplynulo hodně vody a Adobe dělá při otázkách na vydání spíše mrtvého brouka. Photoshop sice od začátku letoška testuje v rámci užší skupiny beta testerů, avšak přesnějšími termíny vydání vyjma zmínky o roce 2019 se neohání. Agentuře Bloomberg se však dnes podařily zjistit ohledně Photoshopu vcelku zajímavé novinky. 

Ve světě softwarů není ničím výjimečným odkládání jejich vydání na pozdější dobu, což mohl být podle některých uživatelů i případ Photoshopu. Bloombergu však hlavní produktový manažer Adobe Creative Cloud, Scott Belsky, potvrdil, že firma dodrží svůj slib a Photoshop na iPad do konce letošního roku rozhodně vydán. Jako nejpravděpodobnější se pak podle zpravodajců zdá blížící se konference Adobe MAX, která je naplánovaná na začátek listopadu a na které Adobe zpravidla představuje své novinky. Nicméně je tu jedno velké ale. 

Beta testeři, kteří mají již k iPadové verzi Photohsohu přístup, čím dál častěji naráží na absence některých prvků známých z počítačů. Jedná se zejména o absenci různých filtrů, vlastních štětců, vektorového kreslení RAW úprav či styly vrstev. Absenci některých prvků potvrdil i sám Belsky, který však jedním dechem dodal, že s postupnými updaty budou funkce do Photoshopu přibývat a ten se tak nakonec skutečně stane kopií své počítačové verze. O jak široký časový rámec půjde však neprozradil. 

V tuto chvíli tak nezbývá než doufat, že první verze Photoshopu, kterou Adobe zřejmě zanedlouho vypustí, nebude okleštěná o funkce tak moc, že bude kvůli tomu prakticky nepoužitelná. V takovém případě by totiž Adobe od uživatelů zaručeně sklidilo spíš hněv, nežli pochvalné reakce. Přeci jen, po roce čekání chtějí uživatele software, se kterým budou schopni pracovat naplno a nikoliv s kompromisy. 

Dnes nejčtenější

.