Zavřít reklamu

Pokud potřebujete na MacBooku či iPadu připojení k internetu i na cestách, tak se jako jedna z nejlepších možností možnost jeví využití osobního hotspotu z vašeho iPhonu, ve kterém máte aktivní SIM kartu s dostatkem mobilních dat. V minulých verzích iOS jste si mohli osobní hotspot jednoduše zapnout či vypnout pomocí tlačítka v Nastavení, byť u vašich ostatních zařízeních vedených pod stejným Apple ID se možnost pro připojení k hotspotu objevovala i tehdy, pokud byl v Nastavení hotspot vypnut. To znamená, že pro vaše ostatní zařízení v dosahu jste osobní hotspot stejně vypnout nemohli, tudíž se pouhý přepínač pro kompletní vypnutí či zapnutí hotspotu stal nerelevantním.

Apple se v rámci iOS a iPadOS 13.1 rozhodl, že funkci a předvolby osobního hotspotu upraví. Aby nevznikaly podobné zmatky v podobě toho, kdy se uživatel diví, že i skrze deaktivovaný hotspot jej lze na jiném zařízení vidět, tak funkci přejmenoval. Nově tedy pomocí přepínače v Nastavení nevypínáte a nezapínáte osobní hotspot, nýbrž povolujete funkci hotspotu s názvem Povolit připojení ostatním. Pomocí tohoto přepínače tedy povolujete připojení k vašemu hotspotu zařízením, které nejsou vedeny pod vaším Apple ID, popřípadě těm, které nejsou vedeny v rámci vašeho rodinného sdílení. V těchto dvou případech tedy budete moci hotspot využít i tehdy, pokud bude přepínač Povolit připojení ostatním v deaktivované poloze. Co se týče rodinného sdílení, to si v předvolbách hotspotu také našlo svou vlastní kolonku. Pokud ji rozkliknete, můžete si zvolit, zdali chcete příslušníkům rodiny povolit automatické připojení k vašemu hotspotu, anebo vás prvně musí požádat o schválení.

Pokud všechny tyto informace shrneme, tak získáme následující: Osobní hotspot nemůžete kompletně vypnout pomocí přepínače. Nově však můžete určit, zdali chcete povolit připojení ostatním zařízením, které nejsou vedeny pod vaším Apple ID, popřípadě ve vašem rodinném sdílení. Změn se dočkalo také ovládací centrum, kde po rozkliknutí sekce s konektivitou u osobního hotspotu nevidíte pouze Zapnuto či Vypnuto, ale nově Není zjistitelné či Zjistitelné. Možnost Není zjistitelné je jakousi „přezdívkou“ pro neaktivní funkci Povolit připojení ostatním, v případě možnosti Zjistitelné se mohou k vašemu hotspotu připojit i ostatní zařízení.

Dnes nejčtenější

Další články