Zavřít reklamu

Čekání je u konce. Společnost Spotify dnes v App Store uvolnila velký update své stejnojmenné aplikace, který do ní přináší jednu z nejvymodlenějších novinek posledních měsíců – podporu Siri. Pokud tedy hlasovou asistentku Applu využíváte a zároveň posloucháte hudbu přes Spotify, můžete konečně Siri požádat o využití této služby. 

Jen málokoho by zřejmě napadlo, že po soudních tahanicích Applu a Spotify kvůli údajnému výraznému upřednostňování Apple Music před veškerou konkurencí dorazí do aplikace pyšnící se zelenou ikonou podpora jablečné asistentky Siri. Dokonce ani po únicích screeshotů z beta testování, které se v uplynulých týdnech prohnaly internetem, stále mnozí nevěřili a označovali toto vylepšení za nepravděpodobné. Dnešním updatem s označením 8.5.26 však zavřelo všem pochybovačům Spotify společně s Applem ústa. SiriKit, který byl až do iOS 13 exkluzivní z hlediska zvukových aplikací jen pro Apple Music, totiž skutečně do appky dorazil. Je však nutné brát v potaz nutnost Siri vždy požádat o přehrání dané skladby přes Spotify.

Konečně i na Apple TV

Další skvělou zprávou je pak příchod aplikace Spotify na Apple TV. Dostupná je celosvětově a to na Apple TV HD i Apple TV 4K a to přes App Store na tvOS. Jelikož rozšiřování appky v obchodě po celém světě stále probíhá, teoreticky jí nemusíte hned napoprvé při hledání najít. V takovém případě doporučujeme chvíli počkat a hledání opakovat. Zobrazit ke stažení by se totiž měla každému z vás.

Mezi další zajímavé novinky, které Spotify v dnešních updatech uvolnilo, patří podpora Nízkého objemu dat z iOS 13, která zajišťuje, že jakmile je tato možnost nastavena přímo v systémovém nastavení iPhonu, automaticky se přepne i režim v aplikaci. To jinými slovy znamená, že vám ušetří návštěvu nastavení a ručního přepínání režimů, což je též příjemný bonus. Nezbývá tedy než doufat, že podobně “šťavnaté” updaty bude Spotify vysílat i v následujících týdnech či měsících. 

Dnes nejčtenější

.