Zavřít reklamu

Je to pár týdnů zpět, co jsme vás informovali o tom, že Instagram nejspíše chystá novou aplikaci, která bude sloužit pouze na chatování s vašimi přáteli. Tato zpráva se doopravdy potvrdila, jelikož právě dnes došlo ke spuštění aplikace s názvem Threads. Ta samozřejmě vznikla pod křídly Instagramu, respektive pod impériem s názvem Facebook. S aplikací Threads se můžete spojit společně s přáteli, které máte na Instagramu označené jako blízké. Celá aplikace je určená na soukromé chatování jen s těmi lidmi, které doopravdy znáte. Těm tak můžete sdílet například vaší polohu, co přesně zrovna děláte a další.

Rozdíl aplikace Threads oproti klasickým zprávám na Instagramu je ten, že tzv. Direct Messages z Instagramu slouží k chatování se všemi uživateli této sociální sítě. Threads je poté určená jen pro vaše nejbližší přátele a rodinu. Komunikovat v Threads můžete samozřejmě jak pomocí psaní, tak samozřejmě pomocí zasílání fotek a videí. Instagram se tak snaží ještě více prosadit proti Snapchatu, a jak to vypadá, tak se mu to doopravdy daří. Pokud dojde k tomu, že Instagram uspěje i s aplikací Threads, tak navíc můžeme pekelné dílo Marka Zuckerberga považovat za dokončené. Společnost Facebook bude tedy vlastnit jak stejnojmennou aplikaci, tak také Instagram a Threads, čímž dojde k popravení Snapchatu.

V popisu aplikace samozřejmě stojí, že při vývoji aplikace Threads byl brán ohled jak na rychlost celé aplikace, tak na její bezpečnost. Všechny tyto „výhody“ však samozřejmě nabízí i ostatní sociální sítě, avšak i přesto už jsme byli svědky několika úniků dat. Nevidím tedy důvod, proč by to v tomto případě mělo být jinak. Nechci samozřejmě nikterak házet všechny aplikace od Facebooku do jednoho pytle, avšak když mi po spuštění Threads na displej vyskočilo upozornění o tom, že chce aplikace nepřetržitě sledovat mou polohu a sbírat další data, jen jsem se pousmál.

Instagram dále popisuje, že v nové aplikaci můžete veškeré své pocity a zážitky sdílet s blízkými přáteli jen pomocí dvou klepnutí: „Threads je nejrychlejší cesta, pomocí které můžete sdílet vaše fotky a videa s blízkými přáteli na Instagramu. Po otevření aplikace se ocitnete ihned na obrazovce s fotoaparátem. Ve spodní části displeje se v podobě zkratek nachází uživatelé, kterým fotografii můžete ihned zaslat,“ stojí v popisu. Další funkce, která s Threads přichází, se nazývá Stav. V tomto nastavení si můžete zvolit, co zrovna děláte. Nudíte se, máte hodně práce, anebo se díváte na televizi? Svým přátelům to můžete vylíčit právě vaším současným stavem. Jak se bude aplikaci Threads dařit je otázka času. Bude však více než zajímavé jeho cestu sledovat.

Dnes nejčtenější

.