Zavřít reklamu

Určitě jste si všimli, že společně s oficiálním vydáním iOS 13 došlo k vydání i watchOS 6 pro Apple Watch. Pokud jablečné hodinky nevlastníte, tak vám mohu prozradit, že součástí watchOS 6 je nově aplikace Hluk, která dokáže rozpoznat hladinu okolního zvuku a v případě, že je hladina překročí určitou hranici, tak vás na tento fakt dokáže upozornit. Podle dostupných testů je měření hladiny zvuku v Apple Watch velice přesné. Společně s touto funkcí však dorazila kontrola zvuku i do iOS 13. Nenaleznete zde sice aplikaci Hluk, avšak v aplikaci Zdraví najdete podobnou kolonku. V té si můžete mimo jiné zobrazit, zdali není zvuk z vašich sluchátek příliš hlasitý, a zdali by nemohl vaše sluchové ústrojí nějak poznamenat. Pojďme se podívat, kde přesně se tato funkce nachází.

Jak v iOS 13 zjistit, zdali není zvuk z vašich sluchátek příliš hlasitý

Na vašem iPhonu, kde máte nainstalovaný iOS 13, přejděte do aplikace Zdraví. Jakmile tak učiníte, tak se ve spodním menu překlikněte do sekce Prohlížet. Zde poté stačí, abyste sjeli o něco níže k záložce Sluch, kterou rozklikněte. Tady už se kromě klasické hladiny zvuku v okolí nachází také kolonka Hlasitost zvuku ve sluchátkách. Když tuto kolonku otevřete, tak si můžete zobrazit přehled toho, jak moc hlasitý byl zvuk, který jste si ve sluchátkách přehrávali. V horní části této obrazovky si ještě můžete zvolit zobrazení v hodinách, dnech, týdnech, měsíci a roku – pro nejpodrobnější zobrazení stačí kliknout na tlačítko H. Zde už si poté můžete kliknutím na časovou osu zobrazit, jaká byla hladina zvuku ze sluchátek. Pokud je vše v pořádku, tak se u expozice zobrazí OK, v opačném případě se zobrazí upozornění. Pokud rozkliknete možnost Zobrazit všechny filtry, tak si ještě můžete zobrazit dodatečné informace a například také přehled sluchátek, které jste využili.

Nutno podotknout, že data se do sekce Sluch zapisují jak v případě, že hudbu posloucháte na iOS zařízení, tak také tehdy, pokud hudbu posloucháte skrze Apple Watch. S kategorii Sluch v aplikaci Zdraví si samozřejmě můžete zobrazit i další informace o tom, jak se hlasitost ve sluchátkách měří, anebo informace o tom, proč je zdraví sluchu důležité. Opravdu se mi líbí, jakým směrem se Apple nejen u Apple Watch vydává. Jde vidět, že mu zdraví uživatelů není ukradené a snaží se, aby o své zdraví pečovali jednoduchou a zábavnou formou prostřednictvím moderních technologií.

Dnes nejčtenější

.