Zavřít reklamu

Technici z iFixitu se podívali pod pokličku iPhonu 11 aby zjistili, co všechno se od loňského roku, a zejména oproti modelu XR, změnilo. Jak se ukázalo, moc změn se nekoná. Ty existující jsou však poměrně důležité.

Na kompletní rozpor vnitřností iPhonu 11 se můžete podívat zde. Během rozebrání do posledního šroubku technici přišli na to, že iPhone 11 je vlastně iPhone XR s některými vnitřnostmi z iPhonů 11 Pro. Nová základní deska tak obsahuje nejnovější procesor A13 Bionic, stejně jako 4 GB operační paměti, modul s flash pamětí, U1 čip a další drobné komponenty.

K baterii je obtížnější se dostat než u modelů 11 Pro, neboť je pro její demontáž potřeba vyndat ještě reproduktor a Taptic Engine. Baterie navíc neobsahuje speciální vytahovací pásky, díky kterým je demontáž o něco jednodušší. Výměna baterie tak u tohoto modelu nebude nikterak rychlá a snadná. Ostatní prvky telefonů jsou podobné (kamera) nebo zcela totožné s dražšími sourozenci. I zde se nachází stopy po tom, co mělo umožňovat obousměrné bezdrátové nabíjení. Jak ale víme, Apple tuto funkci do produkčních modelů nepustil a je otázka, zda-li se jí někdy u těchto modelů dočkáme. Hardware na to připravený je.

Tento rozbor tak nakonec potvrdil již několikrát omílané – a to, že iPhone 11 je svým dražším sourozencům spíše více podobný, než méně. Srdce všech nových iPhonů je zcela totožné (A13 Bionic a 4GB RAM), znatelné rozdíly jsou jen v displeji a přítomnosti 3. kamery. Jestli tyto dva prvky stojí za příplatek necelých 10 tisíc, necháme na každém čtenáři.

Dnes nejčtenější

.