Zavřít reklamu

Dámy a pánové, přesně takto může vypadat mobilní revoluce. Xiaomi dnes ukázalo velmi zajímavě vypadající smartphone, jenž nese název Xiaomi Mi Mix Alpha. Jeho přednosti jsou od očí bijící. Displej totiž přetéká přes bok těla i na záda. Na těch kromě displeje nalezneme trojitý fotoaparát. Zkrátka radost pohledět.

Společnost tvrdí, že displej vzhledem k tělu je v neskutečném poměru 180,6 %. Spodní a horní rámečky mají 2,15 mm. Vzhledem k tomu, že displej je i na zadní straně, selfie kamera není potřeba. Jednoduše smartphone otočíte. Hlavní fotoaparát s optickou stabilizací má 108 Mpx (!!) při světelnosti f/1.69. Širokoúhlý objektiv má 20 Mpx při světelnosti f/2.2 a úhlem záběru 117°. Teleobjektiv má 12 Mpx a světelnost f/2.0. Rozlišení fotografie z hlavního fotoaparátu bude mít rozlišení 12 032 x 9024 pixelů. Často se ale bude využívat technologie, která bude spojovat informace z okolních pixelů. Výsledná fotografie tak bude mít rozlišení ,,pouze“ 27 MPx. Jelikož zaoblený displej nedovoluje použít mechanická tlačítka, tak jsou vyřešena softwarově. Díky senzorům citlivým na tlak a vibračnímu motorku by ale ,,stisk“ měl být velmi přirozený. Vzhledem k téměř všudypřítomnému displeji bylo třeba použít pevný materiál. Najdeme zde tedy titan.

Samozřejmostí je skvělý výkon, vnitřnosti jsou tedy jasné. Snapdragon 855+, 12 GB RAM, 512 GB úložiště a podpora 5G. Baterie má kapacitu 4050 mAh, která podporuje rychlé 40W nabíjení. Cena bude atakovat 66 tisíc korun a smartphone s nejvyšší pravděpodobností u nás dostupný nebude. Prozatím bude vyrobeno jen omezené množství, a to pro čínský trh. Jedná se totiž a o malovýrobu konceptu, který bude skutečně uveden do prodeje. Při pohledu na smartphone nás napadá několik otázek. Převážně, zda je smartphone ,,odsouzen“ pro život bez krytu. Co na něj říkáte?

Dnes nejčtenější

.