Zavřít reklamu

Možná čas od času postřehnete, že se na internetu objeví video, ve kterém se útočníkovi podaří dostat do uzamčeného iPhonu. Ve většině případů se samozřejmě nejedná o tak závažnou chybu, že by byl někdo schopný se dostat ke kompletně všem datům, které se v iPhonu nachází. Často jsou to například kontakty, zprávy anebo třeba fotografie. Vzhledem k tomu, že je k takovému typu zneužití většinou nutné provést speciální složitý postup, kterým systém zmatete, tak je většinou prolomení bezpečnosti už tak těžké. Pokud by však vaše data někomu stála za získání, tak určitě udělá všechno pro to, aby byl úspěšný.

Ve většině případů se všechny tyto bezpečnostní chyby dají využít za pomocí Siri, či oznamovacího centra. Věděli jste však o tom, že si v iOS můžete jednoduše nastavit, jaké všechny možnosti budou při uzamčeném zařízení dostupné? Pokud se tedy chcete proti potencionálním útočníkům ochránit, tak jednoduše stačí, abyste zakázali přístup k Siri, oznamovacímu centru a dalším možnostem. Pokud vás zajímá, jak na to, tak určitě pokračujte ve čtení tohoto článku.

Jak se bránit proti zneužití vašeho uzamčeného iPhonu

Nejdříve je nutné, abyste na vašem iPhonu (popřípadě klidně i na iPadu), přešli do nativní aplikace Nastavení. Jakmile tak učiníte, tak sjeďte níže, dokud nenarazíte na kolonku Face ID (Touch ID) a kód, kterou rozklikněte. Poté se pomocí kódového zámku autorizujte. Jakmile se budete nacházet v nastavení vaší biometrické ochrany, tak opět sjeďte níže, tentokrát k sekci s názvem Povolit přístup při uzamčení. Zde už si jednoduše stačí pomocí přepínačů zvolit, jaké služby a funkce budou při uzamčeném zařízení dostupné. Jak už jsem zmínil v úvodu, tak pro zajištění bezpečnosti stačí deaktivovat SiriOznamovací centrum. Pro maximální bezpečnost poté můžete ještě deaktivovat Odpověď na zmeškané hovory, Wallet, Odpovědět zprávou a Ovládací centrum.

Souvisejíci

Pokud se rozhodnete, že funkce popsané výše deaktivujete, tak se nemusíte strachovat, že by se někdo mohl pomocí speciálního postupu dostat do vašeho uzamčeného iPhonu či iPadu. Samozřejmě ale při deaktivování funkcí na uzamčené obrazovce berte v potaz to, že se vám některé z nich mohou hodit a aktivně je používáte. Klíčová je doopravdy hlavně deaktivace Siri, poté byste měli být v bezpečí.

Dnes nejčtenější

.