Zavřít reklamu

Přestože jsme se dočkali příchodu AirPods 2. generace teprve před pýr měsíci, zdá se, že generace třetí na sebe nenechá dlouho čekat. Vyplývá to alespoň z tvrzení mnoha zdrojů těch nejlepších světových Apple analytiků v čele s Ming-Chi Kuem, podle kterých už výroba AirPods 3 klepe na dveře. Sluchátka samotná by pak měla na pulty obchodů dorazit buď na konci letoška či na začátku příštího roku a měla by přinést hned několik zajímavých novinek v čele se změnou designu, voděodolnosti, potlačením okolního hluku nebo třeba monitoringem tepové frekvence. Některé tyto novinky potvrzuje čerstvý únik reálných fotografií zachycující dle všeho prototyp této novinky. 

Uniklé fotografie zachycují jak dle všeho hotové nové nabíjecí pouzdro pro AirPods 3, tak i jejich plastové tělo spolu s plastovým tělem pouzdra bez vnitřních komponent. Pokud jsou uniklé fotky reálné, dočkat bychom se měli sluchátek s o poznání kratší “nožkou” a přepracovaným otvorem pro reproduktor a senzor na boku. Zatímco u nynější generace jsou tyto dvě věci oddělené, u generace třetí bychom se mohli buď dočkat jejich sloučení do jednoho otvoru či protažení reproduktoru a přesunutí senzoru pro detekci ucha na jiné místo, jelikož ze spodní strany sluchátka lze jeden drobný kruhový otvor vidět. Podlouhlý otvor by pak mohl čistě teoreticky obsahovat kromě reproduktoru i kýžený senzor pro monitoring tepu či jiných životních funkcí, který si Apple v minulosti již patentoval. Jedná se ale zatím skutečně jen o spekulace. 

Výrazné zkrácení “nožky” sluchátka by se mohlo teoreticky podepsat na jeho výdrži, jelikož právě v této části se ukrývá miniaturní akumulátor zajišťující jejich chod. Nedá se sice úplně předpokládat, že by se jejich výdrž oproti nynějším generacím zkrátila, avšak rovněž se nedá úplně očekávat, že by raketově vystřelila vzhůru. Mnohem pravděpodobnější je tak zachování stávající výdrže díky novému typu akumulátoru a popřípadě novému čipsetu, který by byl ještě více energeticky šetrný. I to by se ale dalo vzhledem ke zmenšení “nožky” považovat za velmi slušný úspěch. Na fotce je rovněž velmi dobře vidět LED dioda na vnější straně pouzdra, které tak bude určitě opět podporovat bezdrátové nabíjení, jako tomu je i nyní. I zde by se dalo polemizovat nad tím, zda nebudou mít jeho menší rozměry vliv na schopnost nabíjení sluchátek, avšak ani zde neočekáváme zhoršení, nýbrž minimálně zachování nynějších hodnot. Na detailnější informace si ale budeme muset počkat minimálně dalších pár dní či týdnů. 

Dnes nejčtenější

.