Zavřít reklamu

Trhu s tablety kralují iPady – takto by se dala shrnout momentální situace, která se týká poklesu prodejů tabletů v regionu EMEA, tedy v Evropě, Blízkém východě a Africe. I přesto, že se tabletům v tomto regionu jednoduše nedaří, tak iPady zůstávají stále velice populární. Apple si tak ze zisků může mnout ruce, mezitím co se ostatní společnosti potýkají s velkým nezájmem. Pokud porovnáme momentální prodej iPadů s minulým rokem, tak se dostáváme prakticky na stejnou úroveň, avšak trh s ostatními tablety letos poklesl o téměř 12 procent.

Podle společnosti IDC to vypadá, že podíl iPadů v regionu EMEA vzrostl z loňských 21,9 % na letošních 25,1 %. Údajně je tento nárůst způsobem především tím, že se Apple rozhodl o upgrade iPadu mini, který je mezi uživateli velice oblíbený: „Apple si i nadále udržel vedoucí postavení na trhu v regionu EMEA, a to především díky vzkříšení iPadu mini. Samsung se taktéž snaží o protlačení svých špičkových tabletů s Androidem napříč tímto regionem, avšak zaměřuje se více na ziskovost. Co se týče značky Huawei, tak v tomto případě došlo k propadům, a to především kvůli různým zákazům v USA, které byly právě proti této značce. Kvůli tomu vzrostla nedůvěra spotřebitelů,“ uvádí ve svém výzkumu IDC.

Svůj úspěch má iPad mini i v podnikatelské sféře, kde je využíván k různým účelům.

I přesto, že se iPad mini nedočkal úplně nejnovějších technologií, například Face ID, tak zůstává mezi spotřebiteli velice populární, a to zejména kvůli jeho malé velikosti. Svůj úspěch má iPad mini i v podnikatelské sféře, kde je využíván k různým účelům – ať už jako osobní pomocník, anebo jako kasa v restauracích. Co se týče Samsungu, tak jeho podíl na trhu s tablety kleskl na 13,4 %, Lenovo si poté pohoršilo na 13,2 %. Huawei poté spadl na podíl o velikosti 19,6 %. Veliké popularitě se však letos dostává tabletům od Amazonu, konkrétně modelům Fire. Ty zaujmou především svou cenou, která startuje na 50 dolarech, a hodí se především pro děti.

Souvisejíci

Prodeje iPadů by se měly v budoucnu ještě o několik procent zvýšit, a to především díky nově představenému iPadu sedmé generace. U tohoto entry-modelu jsme se v úterý dočkali představení například větší obrazovky, která z původních 9.7″ narostla na 10.2″, či Smart konektoru, pomocí kterého si můžete jednoduše připojit třeba klávesnici. „Nový iPad sedmé generace je stavěn tak, aby mohl perfektně běžet na novém iPadOS. Díky němu můžete převést multitasking na naprosto novou úroveň. Jednoduchá správa dokumentů, používání Apple Pencil a nová domovská obrazovka – jen tohle na vás čeká. iPadOS skloubil všechno to, co lidé milují, a udělal to ještě lepším,“ říká Apple.

Dnes nejčtenější

.