Zavřít reklamu

Viceprezident Applu a inženýr dohlížející na vývoj, Craig Federighi, se mnohokrát prořekl a nastínil chystané funkce, které společnost držela do té doby pod pokličkou. Tentokrát do vln internetu vypustil další příjemnou novinku, týkající se Apple Music a vizualizace titulků. Tato funkce je sice již slibována nějakou dobu a na WWDC 2019 byla oficiálně oznámena, ale na včerejší keynote konferenci Applu na ní jaksi nebyl čas a v betách iOS 13 také není, a tak se o této vychytávce viceprezident Applu rozpovídal až nyní.

Stejně jako v minulosti, i nyní se Federighi ohledně podrobností prořekl v mailu, kde se ho jeden z fanoušků ptal na vizualizaci textů písní v aplikaci Apple Music, tedy de facto funkční karaoke. Craig potvrdil, že se funkce dočkáme v iOS 13.1 a zároveň nastínil další detaily, jenž prozrazují způsob fungování. Podle jeho slov Apple často narážel na problém s baterkou, která se vlivem této vychytávky rychle vybíjela a zároveň nadměrně vytěžovala procesor. Naštěstí se tyto interní neduhy vyřešily, a funkce bychom se tedy měli v dočkat dočkat už koncem září.  Z jeho odpovědi tedy vyplývá, že původně se měla vizualizace titulků objevit již před nějakou dobou, ale právě kvůli nečekaným hardwarovým potížím byla odložena.

Po této funkci Apple Music konec konců fanoušci volají již léta a až do letošního roku bylo ze strany Applu ticho po pěšině. Po mailu Federighiho to ale vypadá, že se možná brzy dočkáme bližšího data vydání a podrobnějších informací. V každém případě se má vizualizace textů podobat standardní formě, na níž jsme zvyklí i u konkurence. Software na základě hudby sám rozpozná slova a z nich vytvoří titulky, které následně kompilací zpřehlední a převede do čitelné podoby. Zda si ale bude moci uživatel sám vybrat pozadí, na něž se budou slova promítat zatím zůstává otázkou. Zároveň si na tuto funkci pravděpodobně ještě nějakou dobu počkáme, ale přesto je příjemné vědět, že na ní Apple aktivně pracuje.

Dnes nejčtenější

.