Zavřít reklamu

O tom, jak často newyorčané ztrácí své AirPods v kolejišti podzemní dráhy, jsme již psali. Mezi kolejemi newyorského metra už skončilo tak vysoké množství bezdrátových sluchátek od Applu, že vedení městské hromadné dopravy zvažuje zavedení hlášení, upozorňující cestující na to, že si při nástupu a výstupu ze soupravy mají své AirPods vyjmout z uší, aby nedošlo k jejich ztrátě. Vedení dopravních podniků doufá, že by hlášení mohlo vést ke snížení výskytu pádů sluchátek do kolejiště.

„Jsou malá, a těžko se hledají,“ uvedl v jednom z rozhovorů Steven Dluginski, který má na starost údržbu v městské hromadné dopravě. Za jejich jediné plus považuje Dluginski bílou barvu, díky které jsou v tmavém kolejišti alespoň trochu vidět. Počet výskytu pádů AirPods do kolejiště metra dramaticky vzrostl podle Dluginskeho letos v březnu, kdy společnost Apple přišla s jejich aktualizovanou verzí. Letošní léto bylo v tomto směru údajně nejhorší, svůj podíl viny na tom podle všeho nese horko a zvýšená vlhkost vzduchu, kvůli které sluchátka nedržela v uších uživatelů tak dobře.

Souvisejíci

Zaměstnanci metra používají k záchraně spadlých AirPods z kolejí tyče o délce zhruba 2,5 metru, na jejichž konci jsou připevněné gumové klapky, určené pro sbírání malých předmětů. Odpovědný tým obdržel nedávno během jediného dopoledne osmnáct žádostí o vylovení drobných předmětů z kolejiště – v šesti z těchto osmnácti případů figurovala  právě bezdrátová sluchátka od Applu. Poloha ztracených AirPods může být určena za pomoci aplikace Najít iPhone (v iOS 13 jen „Najít“), sluchátka se ale často ocitnou na místě, kam není snadné dosáhnout.

Pokud si myslíte, že AirPods ztrácejí spíše nezkušení uživatelé, možná vás překvapí, že známý analytik Gene Munster, který se mimo jiné specializuje také na Apple, tímto způsobem přišel už o deset párů AirPods. Nejedná se tedy rozhodně o něco, co by se týkalo jen určité skupiny jablíčkářů.

Dnes nejčtenější

.