Zavřít reklamu

Pokud se vám bude zdát, že prohlížení obrázků na 12,8″ iPadech Pro (2018) v tmavém prostředí je obraz nerovnoměrné barevný nebo skvrnitý, máme pro vás špatnou zprávu. Zvláštní obraz se vám totiž nezdá, ale je zřejmě zapříčiněn „krvácejícím podsvícením“, tedy vadou, kterou mohou LCD displeje obecně trpět. Právě u výše uvedeného modelu iPadu Pro je však výskyt problému dle všeho častější než kdekoliv jinde.

Backlight-Bleeding-iPad

Tento problém se vyskytuje u zařízení s LCD obrazovkou. Kvůli špatnému těsnění kolem okrajů displeje se může stát, že světlo z pixelů protéká do vrstvy pixelů nad ní. Pokud není tento problém do očí bijící, existuje poměrně jednoduchý způsob, jak zjistit, zda touto vadou váš iPad či jiné zařízení trpí. Stačí jít do tmavší místnosti, zobrazit na iPadu jednobarevný tmavě šedý nebo černý obrázek, a dát jas na maximum. Pomoct může tento test. Podobné trable jsou u zařízení s LCD displeji skutečně poměrně časté. Pokud si tedy problému při běžném používání nevšimnete, nemá cenu se možným problémem zaobírat. Existují ovšem zařízení, která jsou k tomuto problému o něco náchylnější. Jedním z takových je bohužel iPad Pro druhé generace s 12,9″ displejem. Na zmiňovaný problém si stěžovalo u tohoto modelu dost uživatelů a to prakticky ihned po zahájení jeho prodejů. Obecně se tak očekávalo, že Apple tyto nářky vyslyší a změní jejich výrobní postup, aby se problém ztratil a iPady fungovaly zcela dokonale. Jak se však zdá, ani téměř rok po jejich představení nemají jablíčkáři vyhráno a problémy tyto modely sužují.

Souvisejíci

V polední době není výjimkou, kdy Apple zkrátka uzná, že něco pokazil a nabídne program zlevněné nebo bezplatné opravy. Nedávno technologický gigant přiznal konstrukční chybu u Apple Watch Series 2 a Series 3, která může zapříčinit prasknutí displeje. V takovém případě má uživatel nárok na bezplatnou opravu. A to tehdy, pokud uživateli prasknul displej buď maximálně tři roky od nákupu hodinek u maloobchodního prodejce, nebo maximálně rok od zahájení tohoto servisního programu. Nárok má vždy podle lhůty, která je pro něj výhodnější. Je tedy více než pravděpodobné, že letos v říjnu odstartuje Apple bezplatný servisní program i pro majitele iPadů Pro, jelikož právě v říjnu mnohým z nich skončí záruka. Do té doby bude možná výměna produktu samozřejmě v rámci ní.

Dnes nejčtenější

.