Zavřít reklamu

Kryptoměny mají zřejmě dlouhou budoucnost. O tom ví své i Facebook, který hodlá přijít s novou měnou Libra. Do segmentu financí nyní po Apple Pay více nakoukl i Apple díky nedávno vydané Apple Card. Také téma kryptoměn rozhodně není společnosti cizí a možná o Applu v této souvislosti ještě uslyšíme.

Mírně to naznačila Jennifer Bailey, viceprezidentka divize Apple Pay, která na jedné soukromé akci v San Franciscu sdělila CNN, že kryptoměny jsou něco, co Apple sleduje a věří v jejich dlouhodobý potenciál. Toto je vůbec poprvé, co nějaký zástupce Apple veřejně řekl, že se společnost o kryptoměny zajímá. Teoreticky by například mohla přijít funkce známá z aplikace Square, kdy můžete nakupovat kryptoměny přímo z iPhonu. Tato funkce by se pak někdy v budoucnu mohla objevit v aplikaci Peněženka.

Souvisejíci

Mimo kryptoměny Jennifer Bailey také hodnotila bezkontaktní platby v USA. „Pokud jste v Evropě a chcete zaplatit, ke stolu vám přinesou bezdrátový terminál. Děje se to i v USA. Ne ale tak často. Nasazení bezdrátových terminálů trvá zde už nějakou dobu.“ Viceprezidentka také dodala, že jsou lidé přesvědčeni o tom, že platba fyzickou kartou je bezpečnější než platba Apple Pay. Podle ní to tak není a Apple se musí snažit, aby o tom své uživatele přesvědčil. Na otázku ohledně trvanlivosti titanové Apple Card odpověděla pouze: „Vždy chceme, aby karta vypadala dobře.“ Co si myslíte o kryptoměnách? Zařadí je někdy Apple do svých služeb?

Dnes nejčtenější

.