Zavřít reklamu

Kdo by řekl, že se v této době najdou lidé, kteří se chtějí soudit s Applem za roky starou záležitost. Je tomu již téměř 5 let, co Apple vypnul FaceTime pro iOS 6. Bylo to z důvodu kritické chyby v systému. Nicméně spousta lidí tvrdí, že to Apple udělal záměrně, aby donutil uživatele upgradovat na iOS 7, což má dokazovat i e-mailová komunikace mezi technickým manažerem a inženýrem Applu.

Tak či onak, postup Applu tehdy postavil miliony uživatelů iOS 6 před tři možnosti. Mohli zůstat na stávajícím systému a odříct si FaceTime, upgradovat na iOS 7, nebo koupit úplně nový iPhone. Podobná žaloba na Apple už byla podána v roce 2017 a stále na světě nemáme rozsudek. V tomto případě žalobci namítají, že Apple porušil zákony o klamavých a nekalých obchodních praktikách. Žalobci žádají po Applu náhradu škody a chtějí, aby zaplatil i náklady celého soudního řízení.

Souvisejíci

Co se FaceTime týče, Apple si s touto funkcí letošní rok poměrně užil. V lednu byla totiž objevena chyba ve skupinových hovorech, která umožňovala odposlouchávat volanou osobu ještě dříve, než hovor vůbec přijala. Stačilo jen v době vytáčení přidat jako druhou osobu své telefonní čislo. Portálu 9to5mac se takto podařilo zaktivovat i kameru volaného iPhonu. Po zveřejnění samozřejmě Apple chybu poměrně hbitě opravil. I tak ale čelil několika žalobám. Rovněž se musel vypořádat s dopisem z amerického Kongresu, ve kterém se zákonodárci ptali, jakým způsobem Apple zachází s osobními údaji.

Dnes nejčtenější

.