Zavřít reklamu

Nakousnuté jablko je nedílnou součástí zad iPhonů už od jejich první generace, kterou v lednu roku 2007 slavnostně světu představil po měsících spekulací Steve Jobs. Zatímco iPhony prošly od své premiéry do nynějška velkým množstvím nejen designových změn, vzhled jablka je beze změny a co víc – nalezneme jej na stále stejném místě. To však po letošku zřejmě už platit nebude. 

Čím dál více výrobců příslušenství pro iPhony potvrzuje slova některých leakerů o plánovaném přesunutí jablka z horní části zad do jejich středu. Mnozí výrobci jsou si dokonce již natolik jistí, že začali s hromadnou výrobou padělků originálních krytů, které právě jablíčkem ve středu disponují. A jelikož se v minulosti již mnohokrát ukázalo, že se ke spuštění výroby tyto společnosti uchylují zpravidla skutečně až ve chvíli, kdy si jsou designem telefonů a potažmo příslušenství prakticky jistí díky svým přesným zdrojům (a díky tomu mají náskok před konkurencí a tedy i zajištěné zisky), dá se jejich počínání svým způsobem považovat za předčasné odhalení dalšího zajímavého prvku letošních iPhonů. 

Přesunutí loga Applu z horní části do středu zad má dle leakerů hned dva důvody. Tím prvním je výrazné zvětšení modulu fotoaparátu, který by do loga umístěného ve své klasické poloze nepěkně zasahoval či by jej minimálně upozaďoval a to by tudíž nevyniklo tak, jak by si Apple přál.  Druhým pak zase snaha dostat na záda nenápadnou značku, podle které se budou uživatelé orientovat při využívání obousměrného bezdrátového nabíjení, které by měly nové iPhony nabídnout. Jinými slovy – jablko bude značit umístění cívky a po položení zařízení s podporou Qi na něj nabíjení započne. Nebude se tedy stávat, že by uživatelé například tápali nad tím, kam přesně zařízení položit, aby začalo bezdrátové nabíjení probíhat. 

Je vcelku pravděpodobné, že i takový detail jako přesunutí loga Applu z horní části zad do středu vyvolá mezi jablíčkáři vášnivé diskuze a hlavně pak kritiku Applu. I na tuto věci si však časem jistojistě naprostá většina z nás zvykne a za pár měsíců či let jí budeme vnímat jako naprostý standard – tím spíš, když se Applu podaří osekat i informace o různých certifikacích ze zad svých telefonů a udělat je tak v tomto směru minimalističtější. Vše ale ukáže až čas a potažmo změny ve směrnicích, které certifikace na zádech přikazují. 

Dnes nejčtenější

.