Zavřít reklamu

Apple Pay je v Česku dostupné sice již více než půl roku, jedna z největších tuzemských bank – ČSOB – jej však stále nenabízí, za což je mnohými svými klienty tvrdě kritizována. Banka se sice netajila tím, že Apple Pay se chystá spustit na podzim, avšak konkrétní den či měsíc nikdy neprozradila. Nikdo tak netušil, zda se ČSOB odhodlá spustit Apple Pay na konci září, kdy podzim začíná, či pár dní před Vánoce, kdy podzim končí. Banka však začala nyní rozesílat aktualizované obchodní podmínky, které alespoň konkrétní měsíc spuštění prozrazují. 

V nových obchodních podmínkách platných od 1. listopadu 2019, které mohou klienti ČSOB nalézt v mailu, se banka chlubí spuštěním nového bezkontaktního placení pro mobily i chytré hodinky. Ačkoliv tu o Apple Pay nepadá ani slovo, z dřívějších slov předních představitelů banky je prakticky jasné, že se o něj jedná, stejně jako o Google Pay a Garmin Pay. Stejně tak se můžeme těšit na novou mobilní aplikaci pro věrnostní karty a další chytré vychytávky na nakupování, která nahradí NaNákupy a klientům ČSOB (snad) ušetří slušné peníze. 

Že nabudou nové obchodní podmínky ČSOB v platnost 1. listopadu samozřejmě neznamená, že v tento den odstartuje i Apple Pay a další mobilní platební služby. Když však podobný krok udělaly v uplynulých letech banky již Apple Pay podporující, jablečnou platební službu spustily zpravidla do několika málo dní. Je tedy více než pravděpodobné, že i ČSOB půjde touto cestou a Apple Pay spustí krátce po vstoupení nových podmínek v platnost. Ostatně, nic jiného se od něj ani neočekává. Další větší prodleva by totiž přilila další olej do ohně, respektive rozdmýchala zlobu v naštvaných klientech banky. 

Dnes nejčtenější

.