Zavřít reklamu

Když se řekne slovní spojení „editace videa“, tak si mnoho z vás zajisté představí nabušený Mac za desítky tisíc korun, společně se speciálním programem, který dokáže do videa vložit různé efekty, upravit barvy, a další. Tohle už však v dnešní době není naprostá rutina a video si můžete bez sebemenších problémů upravit i přímo na vašem iOS zařízení. A aby toho nebylo málo, tak programů na úpravu fotek je k dispozici opravdu mraky. Některé programy jsou skvělé a pochází od známých společností, jiné aplikace jsou zase méně kvalitní a ve vždy vám musí vystačit. Pokud byste se tedy někdy v budoucnu chystali upravit video na iPhonu či iPadu, tak si rozhodně přečtěte tento článek, ve kterém se podíváme na 7 nejlepších aplikací pro editaci videa na iPhonu či iPadu.

LumaFusion

Aplikace LumaFusion patří mezi všemi aplikacemi sloužícími k úpravě videa na samotnou špičku. Nová verze aplikace, LumaFusion 2.0, disponuje novým uživatelským prostředím a samozřejmě také novými funkcemi. Pokud navíc pracujete na iPadu, tak si můžete připojit externí displej. iPad poté může fungovat jako časová osa a na externím displeji uvidíte samotný výsledek. Uživatelské rozhraní je v nové verzi vyladěno do posledního detailu – líbit se vám bude přepracovaná časová osa, či například možnost označení různých souborů pomocí štítků pro lepší přehlednost. Fotky a videa můžete do aplikace přidat samozřejmě přímo z nativní aplikace Fotky, ale také klidně i z externích harddisků. Nechybí samozřejmě možnost práce ve vrstvách, či úprava barev, nastavení zpomaleného či zrychleného záběru a možnost sdílení výsledného videa prakticky kdekoliv. LumaFusion je k dispozici na App Storu za poplatek 779 korun.

Adobe Premiere Rush

Pokud hledáte perfektní aplikaci k úpravě videí na iPadu, tak se vám určitě bude líbit alternativa od světoznámé společnosti Adobe, konkrétně Premiere Rush. Slovíčko Rush v názvu v tomto případě samozřejmě neznamená, že by byla aplikace nějak uspěchaná – ba naopak. Uživatelské prostředí velice připomíná to, na které můžete být zvyklí z Macu či z jiného počítače. Pokud jste tedy už někdy v klasické verzi Adobe Premiere pracovali, tak pro vás uživatelské prostředí rozhodně nebude cizí. Součástí aplikace je také vestavěná aplikace kamery, pomocí které můžete videa ihned importovat k úpravě. Na iPadu určitě oceníte podporu gest, například táhni a pusť, a další. K dispozici jsou také různé nástroje pro úpravu barev, přechody, či titulky. Adobe Premiere Rush je k dispozici zdarma, avšak po stažení si musíte aplikaci předplatit.

Cinemagraph Pro

Tato aplikace vás možná nadchne především tím, že získala prestižní cenu Apple Design Award. Pomocí této aplikace jste schopní vytvořit perfektní videa, ve kterých se promítají klasická videa s fotkami. I pokud se neřadíte mezi úplné experty, tak si Cinemagraph Pro určitě zamilujete. Ovládání aplikace je velice jednoduché a intuitivní – rozhodně se tedy před použitím aplikace nemusíte učit, co a jak. Celá úprava vám tak zabere namísto několika hodin klidně několik málo minut. Cinemagraph Pro je k dispozici zdarma, avšak po stažení si musíte aplikaci zaplatit podle různých plánů, ze kterých si stačí vybrat ten, který vám vyhovuje nejvíce.

Filmr – Edit Photo and Video

Filmr je jednak aplikace, která dokáže vytvořit perfektní výsledek, ale také aplikace, která je považována za jednu z nejjednodušších na světě – bavíme se samozřejmě o kategorii editace videa. Společně s aplikací Filmr jste schopní vytvořit video s vaší oblíbenou hudbou, dále do videa můžete přidat různé titulky, efekty, přechody a další – to vše během několika málo sekund. Uživatelské rozhraní aplikace je velice jednoduché a porozumí mu naprosto každý jeho uživatel. K dispozici je také nespočet různých skladeb zdarma. Je tedy jedno, jestli jste v úpravě videa amatér či profesionál – Filmr vás určitě nezklame. Mezi další funkce aplikace Filmr patří například možnost střihu videí, změna jejich rychlosti a další. Stejně tak, jako Cinemagraph Pro, je aplikace Filmr zdarma ke stažení. Po stažení si však pro využití potenciálu musíte další funkce zakoupit.

Filmmaker Pro Video Editor

Tato aplikace se vám bude líbit především díky předpřipraveným filtrům a dalším efektům. K dispozici je dále možnost změny barev a velice zajímavá je také podpora zeleného plátna. Pokud byste se do videa rozhodli přidat nějaký text, tak si můžete vybrat z více, než 200 stylů písma. Konkrétně je v aplikaci k dispozici 39 různých přechodů, u kterých si samozřejmě můžete nastavit jejich rychlost. Dále je k dispozici 79 tematických skladeb pro oživení videa, 80 různých samolepek a 90 ilustrací. Mezi další zajímavosti patří funkce, která dokáže z videí odstranit vodoznaky. Filmmaker je taktéž k dispozici zdarma, avšak součástí aplikace jsou neodmyslitelně mikrostransakce.

Videoshop

Pokud potřebujete rychle, jednoduše a kvalitně sestříhat několik vašich videí, tak se vám určitě bude líbit aplikace Videoshop. Součástí aplikace jsou základní funkce, jako například střih videa, přidání zvukových efektů, či možnost přidání vlastní hudby. Dále si můžete nastavit například rychlost videa a přidání textu či jiných titulků. Videoshop si zakládá především na rychlosti a jednoduchosti, tudíž v něm nenajdete přehršel různých možností – některé filtry, většinou inspirované těmi z Instagramu, však ale nesmí chybět. Videoshop je k dispozici zdarma, společně s možností nákupů uvnitř aplikace.

Magisto

V případě, že sháníte program pro vytvoření speciálního videa, které budete směřovat především na sociální sítě, tak není lepší aplikace, než Magisto. Tato aplikace dokáže naprosto parádně proměnit všechny vaše fotografie a videa v jeden film, na který bud radost pohledět. Jedná se o jednu z nejvíce uznávaných aplikací, a to jak mezi amatéry, tak mezi profesionály. Ne vždy je totiž nutné z každého videa dělat umělecké dílo, na kterém strávíte několik hodin práce. Magisto zvládne pracovat až s 80 fotkami najednou, samozřejmostí je také podpora HD videí. Stejně tak, jako většina ostatních aplikací v tomto seznamu, je Magisto k dispozici zdarma s možností nákupů uvnitř aplikace.

Dnes nejčtenější

.