Zavřít reklamu

Švýcarsko je nádhernou zemí, která kromě krásné krajiny nabízí také hned čtyři Apple Story. Jeden z nich, konkrétně Apple Bahnhofstrasse v Curychu, bude přemístěn z momentální obchodní ulice do jiné. Apple Bahnhofstrasse je v pořadí třetím Apple Storem, který kalifornský gigant ve Švýcarsku otevřel. Z obchodního ulice Bahnhofstrasse, která je známá především jako jedna z nejdražších a nejexkluzivnějších ulic na světě, se Apple Store přestěhuje do ulice Rennweg. Apple k tomuto kroku bohužel nevydal oficiální důvod.

Slavnostní otevření Apple Storu na ulici Bahnhofstrasse proběhlo již před deseti lety, tedy v roce 2009, a ze všech Apple Storů, které se ve Švýcarsku nachází, byl právě tento nejprestižnější. Bohužel, všechno krásné jednou končí a Apple Store se z ulice Bahnhofstrasse přestěhuje do ulice Rennweg 43. Konkrétně se jablečný obchod bude nacházet v prostorách cihlové stavby, poblíž které bydlel i Franz Carl Weber, švýcarský prodejce hraček. Tyto prostory se sice na první pohled zdají exkluzivní svým nádechem historie, uvnitř jsou však ale o mnoho menší a hlavně lehce mimo centrum dění.

Přesun však prozatím nemusí být 100% jistý.

Jak už jsem uvedl v úvodu, tak není oficiálně jasné, z jakého důvodu dojde k přestěhování. Podle magazínu Macprime je však důvod jednoduchý – spory s nájemcem. K uzavření by mělo dojít již 31. srpna. Přesun však prozatím nemusí být 100% jistý. Může se jednat o prvotní tah Applu, který momentálně čeká na to, zdali se mu nepodaří spory s nájemci napravit. Pořád je zde tedy šance, že Apple Store na ulici Bahnhofstrasse zůstane i nadále. Osobně si však myslím, že by se Apple rozhodně k takovému kroku nenechal vyprovokovat a svůj přesun myslí naprosto vážně. Pokud byste se tedy v budoucnu chtěli podívat do jednoho z Apple Storů ve Švýcarsku, tak po 31. srpnu musíte Apple Store v Bahnhofstrasse vynechat. Jako alternetivu můžete zvolit buď Apple Store v obchodním centru Glattzentrum v Curychu, anebo v Basileji či Ženevě.

Dnes nejčtenější

.