Zavřít reklamu

O kancelářským balíčkem ve formě předplatného jsme vás informovali v článku Proč seznámit váš Mac s kancelářským balíčkem Microsoft Office. Tentokrát si povíme něco o tom, jak Office 365 využije běžný uživatel v domácnosti.

Co na předplatném nejvíce oceňuji je určitá svoboda, kterou vám umožní. Nejste limitováni zařízením, tedy licencí, a můžete v libovolné aplikaci pracovat odkudkoliv – klidně i na počítači s Windows. S dokumenty Office uloženými na cloud, nejlépe však na OneDrive, je máte dostupné i na cestách. Pokud něco akutně potřebujete upravit a Mac není poblíž, není problém vše udělat na iPhonu nebo iPadu.

S OneDrivem můžete dát sbohem přílohám v e-mailu. Jednoduše nasdílíte svou prezentaci za pomocí odkazu a nemusíte řešit maximální velikost přílohy, kterou e-mailový klient povoluje. Druhá strana vám klidně může do prezentace zasáhnout a udělat změny. Ty se pak jednoduše zaznamenají, takže se nemusíte bát, že přijdete o nějakou myšlenku, obrázek, větu či celý snímek. Ke všemu se lze vrátit pomocí tlačítka historie (v pravém horním rohu).

Navíc s předplatným získáte 1 TB dat (u předplatného pro domácnost 1 TB místa pro každého člena – maximálně 6 lidí), což je dostatečný prostor nejen pro dokumenty Office, ale jakýkoliv souborů (obrázky, videa, zvukové soubory, data atd.). S aplikací OneDrive na Macu můžete mít přístup ke svým souborům na vyžádanou, nebo je mít dostupné i offline. Na mobilních platformách si dokumenty můžete stahovat, otevírat nebo jednoduše sdílet. Spolupracovat na úpravě dokumentu samozřejmě můžete i v reálném čase. Každý uživatel má svůj profil spojený s barvou, která ukazuje, v jaké části dokumentu zrovna provádí změny. Všechny zásahy se posléze zaznamenávají do historie.

Office jsou dostupné i pro iPhone a iPad, avšak s omezeními

Primárně jsou aplikace Office dělané na počítače a tedy i Mac. K dostání jsou však i na iPad a iPhone. Určitě na nich neuděláte stejnou porci práce jako v klasické desktopové variantě. Zkrátka neobsahují všechny funkce. Mnohdy jsou i některé poměrně jednoduché úkony zbytečně zdlouhavé. Příkladem může být změna barvy písma. Pokud se rozhodnete některé části textu odlišit barvou, budete muset vždycky udělat dva kroky opakovaně.

Nejlépe se na mobilních zařízení pracuje s e-mailovým klientem Outlook, kde můžete mít svou denní agendu. Na poznámky se pak hodí určitě OneNote, který chytře nahradí kdejaký diář a hodí se i na projekty. Pozornost si zaslouží i PowerPoint, s nímž se perfektně pracuje na iPadu. Prezentaci vytvoříte opravdu jednoduše a bez problémů. Oblíbená je i funkce aplikace OneDrive pro iOS, která umožňuje automaticky zálohovat fotky a videa pořízená iPhonem či iPadem přímo do cloudu na OneDrive.

Předplatné Office 365 si můžete zakoupit pro jednotlivce nebo pro šestičlennou rodinu. V ceně jsou samozřejmě pravidelné aktualizace nebo 60 volných minut na pevné linky v rámci Skype aplikace.

Dnes nejčtenější

.