Zavřít reklamu

Jistě si vzpomínáte na obrovské pozdvižení okolo nejnovější Battle Royale hry od EA, Apex Legends. Hra nějakou dobu trhala rekordy na Twitchi a během krátké doby získala před 50 milionů aktivních hráčů a vydělala před miliardu dolarů. Od té doby bylo poměrně ticho po pěšině a první příčky opět obsadily stálice Fortnite a PUBG, ale to neznamená, že to tvůrci se hrou vzdali. Ba právě naopak, stále tvoří obsah a teď to dokonce vypadá, že se dočkáme také verze pro mobilní zařízení.

Stejně jako u konkurenčního Fortnite, i tady vývojáři zvážili možnost mobilního portu. Konec konců, PUBG hraje na telefonech více lidí než na konzolích a počítačích, počet hráčů se pohybuje ve stovkách milionů a není tedy divu, že se studio Respawn zaměřilo zrovna na tohle. Spekulace o verzi pro telefony kolovaly již v květnu a nedlouho potom jsme se dočkali oficiálního potvrzení od EA, ale od té doby uběhly již dva měsíce a tvůrci se zatím nepochlubili s žádným pokrokem. Není se ale čeho bát, generální ředitel Andrew Wilson se nechal slyšet, že se na portu stále pracuje, jen ještě není připraven na to spatřit světlo světa.

Předělat hru tak, aby běžela také na telefonech zní sice poměrně jednoduše, ale největším problémem je engine. Například Fortnite a PUBG běží na Unreal Engine 4, který má docela obtíže rozumět si s hardwarem mobilních zařízení, a tak port trval o něco déle. Apex Legends je postaveno na modifikovaném Source enginu, jenž tehdy využilo také Half-Life 2 a dosud se nikdo nepokusil hru rozjet na telefonu, tudíž vývoj probíhá spíše metodou pokus omyl. V každém případě je hlavní, že se na hře stále pracuje a někdy v příštích měsících se Apex Legends dočkáme. Otázkou ale zůstává, jak tvůrci přizpůsobí ovládání, jelikož je na rozdíl od konkurence poměrně komplikované a hra nabízí o poznání více schopností a možností. Ale to je stále hudbou budoucnosti.

Dnes nejčtenější

.