Zavřít reklamu

Možná se vám někdy stalo, že jste na vašem iPhonu vyfotili namísto klasické fotografie fotografii portrétovou. V tom by nebyl žádný problém, avšak jak jistě víte, tak režim portrétu dokáže inteligentně rozostřit pozadí – změnit hloubku ostrosti – tak, aby výsledná fotografie vypadala více profesionálněji, jako kdybyste ji vyfotili zrcadlovkou. Samozřejmě, ne všude se tento efekt rozmazaného pozadí může hodit. Vsadím se, že jste určitě nevěděli o tom, že portrétovou fotografii můžete velice jednoduše přeměnit na klasickou fotku bez úpravy pozadí. Jedná se o velice jednoduchý postup, avšak já osobně jsem o něm doteď nevěděl. Pokud vás zajímá, jak na to, tak pokračujte ve čtení níže.

Jak proměnit portrétovou fotografii v klasickou bez rozmazaného pozadí

Pokud jste tedy vyfotili nějakou portrétovou fotografii, kterou byste chtěli proměnit na tu klasickou, tak postupujte následovně. Na vašem iPhonu přejděte do nativní aplikace Fotky. Zde si jednoduše najděte portrétovou fotografii a rozklikněte ji, aby se zobrazila v náhledu. Poté klikněte v pravém horním rohu obrazovky na tlačítko Úpravy. Fotografie se přesune do režimu úprav. Pokud jste se někdy chtěli v minulosti zbavit rozmazaného pozadí, tak jste určitě kliknuli na ikonu clony a její hodnotu jste přesunuli na co možná nejvyšší. Existuje však o mnoho jednodušší způsob. Všimněte si uprostřed v horní části obrazovky nápisu PORTRÉT, který je v oranžovém poli. Pokud na tento nápis kliknete, tak se protrétový efekt z fotografie odstraní. Vám už pak poté stačí kliknout na tlačítko Hotovo v pravém dolním rohu. Pokud byste chtěli portrétové efekt vrátit zpět, tak se stačí opět přesunou do úprav a kliknout na tlačítko PORTRÉT, které však nyní bude černobílé.

Souvisejíci

Je škoda, že tuto možnost nemůžeme použít i naopak, tj, že bychom z klasické fotografie mohli udělat portrétovou. Je však ale dosti možné, že se této funkce někdy v budoucnu dočkáme. Podobnou funkcí s názvem Smart Frame totiž bude disponovat letošní nový iPhone. Pokud s novým iPhonem vyfotíte fotografii, tak se třetí širokoúhlá čočka postará o to, aby zachytila i okolní prostředí bez vašeho vědomí. Vy si pak budete schopni jednoduše klasicky vyfocenou fotografii posunout přes hranice možností. Nedivil bych se tedy, kdyby podobnou možnost Apple někdy zavedl i pro portrétové fotografie. Nakonec by to mohlo dopadnout tak, že při focení jediné fotografie bude využito hned tří čoček a my si poté v postprodukci budeme moci zvolit takové možnosti, o kterých se nám ani nesnilo.

Dnes nejčtenější

.