Zavřít reklamu

Nedávno se na našem magazínu objevila recenze na bezdrátový reproduktor Braven BRV-360, který se pyšnil především svou robustností a odolností vhodnou na cestování. Pokud se vám minule recenzovaný reproduktor zdál poněkud veliký a myslíte si, že byste jej tolik nevyužili, tak se vám určitě bude líbit dnešní recenze. Podíváme se totiž na bezdrátový reproduktor Braven BRV-105, který si je po stránce využitelnosti a designu velice podobný s již zmíněným bezdrátovým reproduktorem Braven BRV-360. Robustnost a odolné materiály mu tedy nechybí, avšak na celou stránku zpracování se podíváme v pozdější části recenze. Není tedy na co čekat, vrhněme se přímo na věc.

Balení je velice zajímavé

I když balení nepatří mezi to, co budete při pořízení tohoto reproduktoru používat každý den, tak je rozhodně fajn v recenzi zmínit, co vám s reproduktorem přijde. Na první pohled se bude zdát krabička poněkud obyčejná. Jedná se o klasicky zpracovanou krabici, na které najdete vyobrazené veškeré vlastnosti a všemožné situace, ve kterých můžete reproduktor využít. Na jedné ze stran si můžete všimnout, že se reproduktor nebojí ani vody. Po vysunutí prvního přebalu se objeví druhá krabička, která už je zpracována naprosto parádně a jednoduše. Před očima se vám totiž objeví nádherná fotografie z prostředí, ve kterém byl reproduktor BRV-105 testován. V tomto případě bych se tedy rozhodně nestyděl si tuto část balení vystavit na poličku. Pod víkem se poté nachází samotný reproduktor, pod nímž se dále nachází krabička s příslušenstvím. V té nechybí obsáhlý manuál v několika jazycích a nabíjecí microUSB kabel. Dále se v balení nachází ještě nálepka Braven.

Technické specifikace

Vzhledem k tomu, že je BRV-105 určen do outdoorových podmínek, tak je odolný vůči prachu a vodě.

Vzhledem k tomu, že se reproduktor BRV-105 řadí do kategorie menších reproduktorů, tak také musíte očekávat, že se jeho zvuk nebude šířit v celém okruhu, nýbrž jen v jednom směru. O připojení se stará Bluetooth verze 5.0, díky čemuž je dosah připojení až okolo 30 metrů. Velikost baterie je 800 mAh a díky ní vydrží hrát reproduktor podle slov výrobce až 8 hodin. Vzhledem k tomu, že je BRV-105 určen do outdoorových podmínek, tak je odolný vůči prachu a vodě. Pyšní se totiž certifikací IP67, která zaručuje, že je reproduktor naprosto odolný vůči prachu. Ve vodě poté reproduktor vydrží bez újmy 30 minut v maximální hloubce jednoho metru. Zajímavé je, že reproduktor je stavěný tak, aby plaval na vodní hladině. Pokud jej tedy ručně neponoříte pod vodu, tak bude plavat na hladině, čímž se mu nestane prakticky vůbec nic, ani kdyby byl ve vodě delší dobu, než 30 minut. Další technické specifikace výrobce neudává, což je alespoň dle mého názoru poměrně zvláštní. Například informace o frekvenčním rozsahu beru u reproduktorů jako povinnost.

Skvělé zpracování do outdoorových podmínek

I v tomto případě je reproduktor zpracovaný naprosto parádně v souladu se všemi riziky používání v outdoorových podmínkách. Už jsme si řekli, že je reproduktor odolní proti vodě a prachu, tím to však ale nekončí. Braven BRV-105 je dále vyroben z odolného plastu, který vám při doteku může připomínat gumu. Rozhodně také oceníte jeho skromnou velikost. V průměru má tento reproduktor 9,5 centimetru a jeho šířka je poté 3,5 centimetru. Součástí reproduktoru je také nylonový natahovací pásek dlouhý 5 centimetrů. Tento pásek slouží k tomu, abyste si reproduktor mohli kamkoliv pověsit. Je jedno, jestli to bude na větev, háček, či skobu – volba je jen na vás. Pásek se jeví velice odolně a i v případě, že byste jej natáhli více, než je zdrávo, tak se nejspíše neroztrhne. Jednu stranu pásku lze navíc odepnout, takže můžete reproduktor připnout i na hůře dostupná místa provlečením. BRV-105 ve svých útrobách skrývá jeden reproduktor, jehož výkon je 6 wattů.

Reproduktor můžete ovládat pomocí tří dostupných tlačítek na jeho boku. Prostřední slouží k zapnutí a vypnutí reproduktoru, další dvě poté k ovládání hlasitosti a přeskakování skladeb. K dispozici je také integrovaný mikrofon, pomocí něhož můžete bez problému odpovídat na hovory bez nutnosti vytahovat váš telefon z kapsy. Na zadní straně reproduktoru se poté nachází gumová voděodolná „dvířka“, pod kterými najdete dohromady dva konektory. 3,5mm jack pro propojení telefonu bez Bluetooth a microUSB konektor pro nabíjení reproduktoru. Aby se zachovala voděodolnost reproduktoru, tak je samozřejmě nutné, abyste gumová dvířka důkladně uzavřeli.

Osobní zkušenost

Musím říct, že reproduktor BRV-105 mě doopravdy velice bavil. Zvládl přehrávání prakticky všech skladeb, od moderní hudby, až po starou známou klasiku. Když jsem se pustil do přehrávání moderní hudby, zjistil jsem, že zvuk je v tomto případě o něco slabší, než v případě jeho „většího bratra“. Uvědomil jsem si ale, že se jedná o poloviční reproduktor, a tak jsem z mých nároků snížil. Po přehrání první skladby s názvem Focus (Bazzi, 21 Savage), která má velice zajímavý beat a využitím basů se zde rozhodně nešetří, jsem možná čekal něco více. Basy nejsou nikterak výrazné a mnoho tónů se stane zkreslených a chrčících. Zároveň jsem zjistil, že reproduktor hraje jinak v rozdílných polohách. Pokud jej položíte na zem, tak je podání zvuku nejlepší. Naopak, pokud jej uchytíte do vzduchu za zmíněný pásek, tak je podání zvuku ještě o něco horší.

Podání středních tónů a výšek je u tohoto reproduktoru více, než dobré – a to i při vyšších hlasitostech.

I přesto, že jsem v minulém odstavci ukázal ty stinné stránky reproduktoru BRV-105, tak to rozhodně neznamená, že nemá i ty slunné. Pokud se rozhodnete pro poslouchání klidnější hudby, mezi kterou se neřadí rap, tak budete mile překvapeni. Podání středních tónů a výšek je u tohoto reproduktoru více, než dobré – a to i při vyšších hlasitostech. Opět jsem tento reproduktor vystavil testu notorické skladby My Heart Will Go On od Céline Dion, kde si BRV-105 vedl opravdu parádně. Pokud tedy hodláte na reproduktoru poslouchat klasický pop v podobě Eda Sheerana a dalších, tak rozhodně nebudete mít s reproduktorem sebemenší problém.

braven brv-105

Resumé

Pokud bych měl reproduktor BRV-105 ohodnotit číslicí od 1 do 10, tak bych mu udělil 7. Vzhledem k tomu, že se jedná o malinký reproduktor, který se vleze naprosto všude a je lehký, tak vám určitě nezabere příliš místa v tašce. Dále se BRV-105 vyznačuje odolným zpracováním, které oceníte hlavně v outdoorových podmínkách. Nemusíte se tak bát, že by vám reproduktor spadl na zem, anebo do vody. Disponuje také certifikací IP67, díky které je reproduktor testován proti prachu a vodě. Zvuk je na tom o něco hůře, avšak rozhodně se není za co stydět.

Dnes nejčtenější

.