Zavřít reklamu

Společně s iOS 12 jsme se dočkali nové funkce, pomocí které si můžete všechny aktualizace systému nechat stahovat automaticky. Funkce je to opravdu skvělá, jelikož už se prakticky žádným způsobem nemusíte starat o to, aby bylo vaše zařízení aktualizováno. Někdy se však můžete ocitnout v situaci, kdy se aktualizace začne automaticky stahovat ve špatnou chvíli. Například stahujete ostatní soubory na počítači a potřebujete je mít rychle. V tomto případě dokáže stahování aktualizace zbrzdit vaši síť. I přesto, že v nastavení iOS není žádné tlačítko pro zrušení stahování, tak existuje jednoduchá možnost, pomocí které můžete stahování aktualizace naprosto zastavit. Pokud vás zajímá, jak na to, tak dočtěte tento článek až do konce.

Jak v iOS zrušit stahování probíhající aktualizace

Nejprve je samozřejmě nutné, aby se vám nějaká aktualizace začala stahovat. To jednoduše zjistíte v nativní aplikaci Nastavení, kde rozklikněte záložku Obecné, a poté možnost Aktualizace softwaru. Pokud zde zpozorujete, že probíhá stahování aktualizace, tak je nutné deaktivovat připojení k síti. Toho dosáhnete klasickým vypnutím Wi-Fi a aktivací režimu letadlo. Obě tyto možnost můžete provést v ovládacím centru. Jakmile iPhone či iPad odříznete od sítě, tak přejděte opět do nativní aplikace Nastavení a přesuňte se do sekce Obecné. Poté klikněte na možnost Úložiště: iPhone (iPad) a počkejte, dokud nedojde k načtení všech aplikací ve vašem úložišti. Jakmile se vše načte, tak v seznamu hledejte položku s názvem iOS xx.x.x, například iOS 12.3.1 – tzn. právě stahovanou aktualizaci. Tuto záložku poté rozklikněte a stiskněte tlačítko Smazat aktualizaci. Poté jen tuto možnost opět potvrďte. Nyní můžete váš iPhone či iPad opět připojit k síti.

Souvisejíci

Pokud se chcete automatických aktualizací úplně zbavit, tak stačí, když přejdete do Nastavení, a zde do sekce Obecné. Poté rozklikněte záložku Aktualizace softwaru, kde pomocí přepínače funkci Automatické aktualizace deaktivujte. Pokud jste tedy někdy z nějakého důvodu potřebovali zrušit stahování aktualizace, tak teď už víte, jak na to. Pamatujte však na to, že váš operační systém byste měli vždy udržovat aktualizovaný, a to jak kvůli uživatelskému komfortu, tak také kvůli bezpečnosti.

Dnes nejčtenější

.