Zavřít reklamu

V posledních dnech se opět stala trendem aplikace, která z vás udělá dědečka či babičku. Tato aplikace nese název FaceApp a určitě jste už o ní slyšeli. S aplikací je samozřejmě kupa legrace, můžete si z kohokoliv vystřelit, anebo někoho vystrašit jeho podobiznou. Faktem je, že výsledky této aplikace jsou opravdu pozoruhodné. Bílé vlasy, přesné vrásky, či použití brýlí – zkrátka a jednoduše perfektní vyobrazení toho, jak budete za několik desítek let vypadat. Vše ale není tak srandovní a růžové, jak se může na první pohled zdát. Pojďme se společně podívat na to, jak FaceApp používat, a také jakou daň musíte za používání této aplikace zaplatit.

Aplikace FaceApp je zdarma k dispozici na App Storu – stáhnete ji pomocí tohoto odkazu. Po stažení stačí aplikaci spustit, povolit přístup k fotografiím, a vybrat si fotku, kterou chcete zpracovat. Z dostupných filtrů si poté můžete zvolit několik možností – buď změnu účesu, přidání úsměvu, a nebo také velice populární filtr stáří. Je jedno, jaký z filtrů na vaši fotku aplikujete, to záleží jen a jen na vás. Jakmile budete s úpravami hotovi, tak stačí kliknout na tlačítko Apply. Výslednou fotografii si poté můžete nechat uložit do své galerie a dále ji z ní sdílet.

FaceApp uživatelé taktéž využívají k omlazení některých světových celebrit. Na internetu se objevila například fotografie generálního ředitele Applu, Tima Cooka, kde si jej můžete prohlédnout, jak vypadal zamlada. V přiložené galerii si dále můžete zobrazit, jak vypadají další celebrity po „prohnání“ filtrem. Najdete zde například Lady Gagu, Arianu Grande, Billie Eilish, Justina Biebera, Kim Kardashin a další. Změny jsou to opravdu legrační a více, než povedené.

Fotografie se nahrávají na vzdálený server aplikace

FaceApp nahrává vybranou fotografii na své servery. Proces se tak neprobíhá na vašem zařízení, ale na vzdáleném serveru, což rozhodně není správné.

Možná jste si při povolení přístupu k fotografiím v rámci aplikace FaceApp všimli, že se fotografie nahrávají nějak pomalu. Dlouhou dobu se zobrazovalo načítací kolečko, které časem postupovalo dále a dále fotografiemi. Uživateli Twitteru, Joshua Nozzimu, se tohle chování nikterak nelíbilo a napsal tweet, ve kterém informuje o tom, že se všechny fotografie z vaší galerie ukládají na vzdálený server aplikace FaceApp. Tohle tvrzení však bylo vyvráceno bezpečnostním výzkumníkem Elliotem Aldersonem, který v rámci pěti tweetů ukazuje, že se nahrává jen ta fotografie, kterou si vyberete a rozhodně nedochází k odesílání celé galerie. Nakonec se do této kauzy vložil i magazín TechCrunch, který uvádí, že aplikace nahrává vybranou fotografii na svůj cloud. Proces se tak neprobíhá na vašem zařízení, ale na vzdáleném serveru. Fotky poté mohou být pomocí knihoven určené pro strojové učení sdílený jiným společnostem.

Dnes nejčtenější

Další články