Zavřít reklamu

Jailbreak sice pomalu umírá, přesto se však mnozí vývojáři s jeho zánikem nechtějí smířit a vytvářejí stále nová a nová vylepšení, kterými si chtějí zpříjemnit používání svých jailbreaknutých iPhonů a zároveň světu ukázat, co je tato vychytávka schopna nabídnout. S poměrně zajímavým využitím jailbreaku nyní přišel iOS vyvojář Blake Boxberger, který pro něj vytvořil speciální tweak inspirovaný Apple Watch. 

Ptáte se, jak se může tweak pro iPhone inspirovat u Apple Watch? Zcela jednoduše. Stačí převzít domovskou obrazovku z hodinek, tedy ikony na povrchu koule, a tu promítnout právě na iPhone, jak se to podařilo právě vývojáři. Nudná obrazovka se čtvercovými ikonami, které jsou uspořádávány postupně do mřížky, je tak rázem ta tam. Jak celé vylepšení vypadá v reálu se můžete podívat v krátkém videu pod tímto odstavcem. 

Jak můžete sami vidět, vylepšení se vývojáři povedlo vskutku náramně a na displeji vypadá více než dobře. Přesto je však naprosto jasné, že ani podobné kousky pomalu umírající jailbreak živou vodou nepolijí. Jeho využitelnost totiž s novými verzemi iOS výrazně klesá, jelikož v nich Apple přináší novinky, které bylo možné v minulosti na iPhone dostat právě jen díky jailbreakům. 

Uživatelé se k jeho instalaci uchylují čím dál méně i kvůli obavám o svoji bezpečnost, respektive bezpečnost dat v telefonu, která nejsou ani zdaleka tak v bezpečí, jako tomu je v oficiálních verzích systému. Ve výsledku je tak nyní jednodušší naučit se žít s pár omezeními, nežli riskovat určité potíže instalací jailbreaku. Na ten ostatně již ani nestáhnete tolik aplikací, jelikož je většina úložišť obchodu Cydia, který je jakousi obdobou App Storu, vypnuta. 

Jailbreak

Dnes nejčtenější

.