Zavřít reklamu

O iPadech je v posledních dnech slyšet skutečně hodně. Je tomu zhruba 24 hodin, co jsme vás na našem magazínu informovali o spuštění hromadné výroby nástupce levného 9,7” iPadu (2018) a už tu máme o tomto produktu novinky další. Ty však tentokrát nepochází od zdrojů z dodavatelského, nýbrž od samotného Applu.

Jablečná společnost si dnes nechala u Eurasijské ekonomické komise zaregistrovat hned pět nových iPadů, ve kterých poběží operační systém iPadOS 13. Registrovat zde musí Apple každý produkt, který disponuje jakýmkoliv druhem šifrování, a to ještě před zahájením jeho prodejů, díky čemuž se dá databáze komise označit s trochou nadsázky za zlatý důl úniků. Ostatně, právě databáze nám nedávno představila blížící se MacBooky, odhalila však i hodinky Apple Watch, AirPods či iPady a Macy vloni v říjnu. A o zajímavé odhalení hned pěti modelů se postarala i dnes. 

Víme málo a přesto dost

Nové modely nesou označení A2197, A2228, A2068, A2198 a A2230, přičemž velmi pravděpodobně se jedná o tentýž produkt s rozdílným úložištěm a podporou LTE. Co přesně za tablet se za těmito označení ukrývá samozřejmě v tuto chvíli se stoprocentní jistotou říci nelze, avšak vzhledem k tomu, že jsme se již letos dočkali nového iPadu mini, mezistupně mezi iPadem a iPadem Pro – tedy iPadu Air – a mnoha zpráv o tom, že upgrade iPadů Pro letos nepřijde, je více než pravděpodobné, že se jedná o 10,2” model, o kterém je v posledních dnech hodně slyšet. Ten by měl ve stávající nabídce Applu nahradit 9,7”, který se upgradu dočkal naposledy v březnu 2018. 

Vzhledem k tomu, že má vyplnit místo po levném 9,7” iPadu, se obecně předpokládá, že u něj Apple nebude v ničem experimentovat a ponechá mu relativně široké rámečky spolu s Touch ID a zaoblenými hliníkovými rohy, jako tomu je u všech iPadů vyjma řady Pro. Ani jeho cena by se nemusela pohnout směrem vzhůru, jelikož by tím mohl Apple výrazně poškodit už tak nepříliš dobré prodeje iPadů.

Díky tomu, že lze z databáze vyčíst operační systém tabletu, kterým bude iPadOS 13, je naprosto jasné, že jej Apple uvolní nejdříve v druhé polovině září. Právě v tomto termínu totiž do světa vypustí ostré verze všech nových operačních systémů, mezi kterými nebude samozřejmě chybět ani zbrusu nový systém pro iPady. Představení této hardwarové novinky se tak můžeme teoreticky dočkat po boku nových iPhonů, v úvahu však připadá i speciální říjnová keynote, jako tomu bylo vloni. 

práce na iPad mini

Dnes nejčtenější

.