Zavřít reklamu

Her z dílny Applu je v App Storu doslova jako šafránu. Zatímco aplikací má totiž kalifornský gigant na svědomí skutečně mnoho, do herního světa vlastními tituly proniknout nikdy příliš nechtěl. Ostatně, do května letošního roku měl ve svém obchodě s aplikacemi jedinou hru ze své dílny – konkrétně ikonický Texas Hold’em. A právě ten se dočkal dnes v noci zcela nečekaně velkého oživení. 

Poslední update hry se datoval až do včerejška k 31. srpnu 2008 a byl označován jako verze 1.1. Včera však zcela nečekaně vydal Apple verzi 2.0, která je podle popisku updatu oslavou desátého výročí App Storu. A jak jinak obchod s aplikacemi oslavit, než oživit legendární hru, která byla zprvu vytvořena pro iPod? 

Aktualizace přináší nejen přizpůsobení hry pro nové iPhony a iPody touch, ale také výrazně vylepšenou grafiku jak postav, tak samotného herního prostředí. Celkově by měla být nyní hra o poznání náročnější a propracovanější, kdy se například můžete těšit na velmi kvalitní soupeře se schopností jak blafovat, tak se neopatrným počínáním mírně prozradit. Potěší ale i možnost zahrát si v kasínech v deseti různých zemích, mezi kterými nechybí USA, Čína či Francie. 

Jedním z nejzajímavějších nových prvků je multiplayer, díky kterému si můžete dát partičku až s osmi přáteli sdílícími stejnou WiFi, která je k funkčnosti hry pro více hráčů potřeba. Hra pro jednoho hráče pak samozřejmě funguje i bez připojení k internetu a co víc, je kompletně v češtině.  V případě tápání nad pravidly se navíc můžete opřít o spousty tipů a triků, které jsou ve hře k dispozici. Příjemným bonusem je i to, že zatímco první verze byla placená a její pořízení vás vyšlo na 149 korun, upgradovaná verze je zcela zdarma. Jedinou kaňkou může být pro někoho relativně velká náročnost na paměť. Hra si totiž vyžádá 1,5 GB úložiště, což může být pro majitele iPhonů či iPodů touch s menším úložištěm problém. I tak však stojí titul rozhodně za vyzkoušení. 

Hra Texas Hold'em

Dnes nejčtenější

.