Zavřít reklamu

Včera jsme vás informovali o sporech Jonyho Iva s předními představiteli Applu kvůli vývoji Apple Watch, které lze považovat za start jeho pozvolného obchodu ze společnosti. Se zprávou přišel deník Wall Street Journal, který se měl tyto zákulisní detaily pojednávající mimo jiné o mizerných prodejích původních Apple Watch dozvědět od zdrojů s vhledem do Applu. Ten však ústy svého šéfa tyto zprávy nečekaně dementoval. 

Ve vyjádření, které Cook zaslal reportérům z NBC, jsou zprávy o vnitřních neshodách mezi Ivem a vedením Applu označovány za absurdní či nereálné. “Hodně informací a závěrů se absolutně neshoduje s realitou,” nechal se slyšet lodivod Applu s tím, že vynesené informace absolutně nereflektují skutečné fungování designových týmů a potažmo Applu jako takového. Byla by tedy chyba si myslet, že za sebou Ive zanechává jakoukoliv zlou krev, která by se mohla projevit i na budoucí spolupráci s jeho dřívějším zaměstnavatelem, tedy alespoň podle Applu. 

Cook se nechal rovněž slyšet, že má v designový tým Applu naprostou důvěru, jelikož je fenomenálně nadaný. “Jak řekl sám Jony, designový tým je silnější než kdy jindy a já mám naprostou důvěru i v to, že bude pod vedením Jeffa, Evansa a Alana jen a jen prosperovat. Víme, jaké neuvěřitelné věci jsou schopni vytvořit. Projekty, na kterých nyní pracují, vás posadí na zadek,” uzavřel Tim. 

Kde přesně je pravda se dozvíme jen velmi těžko. Vnitřní rozepře by totiž takřka stoprocentně šéf Applu nepotvrdil ani v případě, že by k nim skutečně docházelo. Mnozí jablíčkáři jsou však přesto přesvědčení, že důvodem být mohou, jelikož byl Ive jednou z nejikoničtějších osobností novodobého Applu. Ostatně, byl to právě on, na koho Steve Jobs před lety ukázal a svěřil mu důvěru v designování produktů, které zná dnes celý svět. Je tak poměrně zvláštní, aby člověk takto spjatý s Applem odešel ze společnosti v podobném duchu, 

tim-cook-sad-fb

Dnes nejčtenější

.