Zavřít reklamu

I přesto, že se Snapchat pomalu stává poněkud mrtvou aplikací, jelikož jeho koncept přebraly větší sociální sítě, tak se pořád najde dost uživatelů, kteří jej rádi využívají. Je to už nějakou dobu, co Snapchat přidal do své aplikace mapu, pomocí které si můžete jednoduše zobrazit, kde se zrovna vaši přátelé nacházejí. Osobně jsem však nechtěl, aby lidé v mém seznamu kontaktů věděli, kde se zrovna pohybuju. Vzhledem k tomu, že funkce byla ve výchozím nastavení zapnutá, tak jsem ji musel ručně deaktivovat. Pojďme se tedy společně v dnešním návodu podívat, jak na to.

Jak ve Snapchatu deaktivovat zobrazování vaší polohy

Na vašem iOS zařízení, tzn. na iPhonu či iPadu, spusťte aplikaci Snapchat. Na jakékoliv stránce klikněte v levém horním rohu na vaši profilovou fotku, popřípadě na vašeho panáčka Bitmoji. Zobrazí se informace o vašem účtě. Zde poté klikněte v pravém horním rohu na ikonu ozubeného kolečka. Objeví se nastavení aplikace a vašeho účtu. Sjeďte níže až k podnadpisu Who can… a tady rozklikněte možnost See My Location. Zde poté pomocí přepínacího tlačítka aktivujte funkci s názvem Ghost Mode. Po aktivaci tlačítka se ještě zobrazí poslední notifikace, ve které si můžete zvolit, na jak dlouho chcete funkci aktivovat. Můžete si zvolit buď na 3 hodiny, na 24 hodin, anebo dokud ji zase ručně nevypnete.

Dle mého názoru je funkce zobrazování lokace ve Snpachatu naprosto zbytečná. Nemám rád, když někdo může kohokoliv napříč sociálními sítěmi sledovat. To, kde se zrovna nacházím, je jen a jen moje věc, a pokud bych to chtěl s ostatními sdílet, tak bych jim to určitě rád řekl. Aby si však každý mohl kdykoliv zobrazit, kde se zrovna nacházím, a jestli jsem doma, či nikoliv, zavání také možnou krádeží bytu. Někdo z mých kontaktů si může vytipovat, že zrovna nejsem doma, předá tuto informaci někomu jinému a rázem se jednoho dne můžu vrátit do vybíleného bytu.

Související články

Dnes nejčtenější