Zavřít reklamu

Škaredé, sychravé a deštivé počasí je pryč. Přichází letní tropy společně se silnými bouřkami. Nad přírodními živly, respektive počasím, moc bohužel nemáme. Jednoduše se s každodenním počasím musíme smířit. Abychom však byli na případné letní vedro, či silné bouřky připravení, tak nám v tom mohou pomoci aplikace na předpověď počasí. Některé z nich si zakládají na veliké přesnosti, jiné zase na designu a zobrazení. Pojďme se společně na pár aplikací k předpovědi počasí podívat a řekněme si, které doopravdy stojí za to.

Yr.no

Osobně už nějakou dobu používám ke sledování počasí aplikaci Yr.no. Tato aplikace zprostředkovává počasí z norského meteorologického ústavu a musím říct, že se jedná o jednu z nejpřesnějších aplikací, na kterou jsem narazil. V aplikaci najdete jednoduché rozhraní. Nejprve si zvolíte vaší lokaci, a poté si můžete zobrazit předpověď počasí společně s příjemnou animací. K dispozici jsou také různé grafy a mapa, kde si můžete zobrazit srážky a další.

[appbox appstore 490989206]

Meteoradar

Meteoradar je v České republice jedna z nejoblíbenějších aplikací, která slouží k zobrazení nejen předpovědi počasí, ale i srážkových mraků a ostatních informací. Design aplikace není sice nikterak líbivý, avšak co se týče přesnosti, tak Meteoradar taktéž patří z vlastní zkušenosti mezi špičku. V menu si tedy můžete zobrazit klasickou předpověď, ale také různé předpovědní mapy s bouřkovými a srážkovými mraky. Zobrazení předpovědi na mapách je velmi jednoduché – stačí chytnou posuvník a pomocí něj se můžete jednoduše „přesunout v čase“.

[appbox appstore id566963139]

Počasí živě – předpověď

Aplikace Počasí živě se vám bude určitě líbit především z designového hlediska. Zpracování aplikace je velice moderní a srozumitelné. V přehledu získáte vždy informace o počasí ve vaší lokaci, zároveň si můžete přidat i další lokality, které chcete sledovat. Aplikace je sice zdarma, ale nachází se v ní reklamy, které si můžete za malý poplatek nechat odstranit. Pokud se rozhodnete pro odstranění reklam, tak se vám navíc zpřístupní možnost pro zobrazení animovaných předpovědních map.

[appbox appstore id749083919]

ČHMÚ

Která aplikace by mohla fungovat lépe, než ta od Českého hydrometeorologického úřadu? No, dá se říct, že většina. Design a zobrazení aplikace ČHMÚ je nic moc, avšak najdete v ní vždy to, co potřebujete. Abychom však na tuto aplikaci pořád jenom neházeli špínu, tak vás určitě potěší fakt, že dokáže upozornit na vysokou aktivitu klíšťat. Pokud vám tedy nevadí grafy a jednodušší designové prvky, tak mohu ČHMÚ doporučit, v opačném případě určitě vyzkoušejte i jiné varianty.

[appbox appstore id1417843170]

Weather & Radar

Aplikace Weather & Radar disponuje jednoduchým, možná i lehce zastaralým designem. Nabízí všechny informace, které potřebujete – předpověď počasí v klasickém zobrazení, ale také předpovědní mapy společně s vyobrazením srážkových mraků. Dále jsou k dispozici různé grafy a předpovědní mapa podobná té z televize – pouze v ní není příjemná moderátorka, která by vám informace sdělila. Ty si musíte přečíst sami. Aplikace je k dispozici zdarma, ale musíte se spokojit se zobrazováním reklam v dolní části displeje.

[appbox appstore id545993260]

Ventusky

Česká aplikace Ventusky je v České republice taktéž velice populární, obzvláště v poslední době. V našem žebříčku si rozhodně své místo zaslouží, a to také díky nedávno představené funkci, která dokáže zobrazit například pocitovou teplotu a predikci radarových dat. V aplikaci je také k dispozici přesnější zobrazení bouřek díky počítačové simulaci. Aplikace Ventusky je však placená, vyjde vás na 79 korun. Můžete si však při koupi být jistí, že získáte velmi přesné předpovědi, společně se skvělými funkcemi, které jiné aplikace nenabízí.

[appbox appstore 1280984498]

iRadar CZ+

iRadar CZ+ pochází od českého soukromého vývojáře, jedná se tak o další českou aplikaci. Ta zobrazuje opravdu nepřeberné množství informací a hodnot. Zobrazit si můžete například čistotu ovzduší, bouřkové mraky a součástí aplikace jsou také výstrahy, které vyhlašuje ČHMÚ. Pokud se vyznáte například v sondážním měření, tlaku, či teplotě půdy, tak si můžete nechat zobrazit i tyto, pro obyčejného člověka ne až tak zajímavé, informace. Design a zobrazení v aplikaci lehce pokulhává, avšak na funkčnosti to nic nemění.

[appbox appstore id974745798]

Závěr

Jakou aplikaci si z našeho seznamu zvolíte, tak to už záleží jen a jen na vás. Aplikací na počasí je doopravdy nepřeberné množství a pokud se v seznamu nenachází nějaká z vašich aplikací, tak to rozhodně neznamená, že by byla špatná. Jen se do seznamu už nevlezla. Pokud používáte nějakou jinou aplikaci na sledování počasí a jste s ní spokojení, tak nám to určitě dejte vědět do komentářů.

pocasi_iphone_fb

Dnes nejčtenější

.