Zavřít reklamu

Mnoho uživatelů macOS začíná více oproti Docku preferovat Spotlight. Někteří si v Docku nechají jen několik málo aplikací, které doopravdy využívají každý den. Avšak osobně si myslím, že ještě dost dalších uživatelů (včetně mě), kteří využívají Dock na denní bázi. Co se mi však na Docku nelíbí, je pomalá animace, než se zobrazí, a než zase zmizí. Když něco potřebuji udělat rychle, tak se mi jednoduše nechce tu sekundu čekat, než se Dock zobrazí, a já budu schopný něco spustit. Naštěstí však existuje jednoduchá možnost, pomocí které si můžete animaci Docku úplně odstranit. Jak na to se dozvíte v tomto článku.

Jak deaktivovat animaci zobrazení a zmizení Docku

Na vašem macOS zařízení, tzn. na Macu či MacBooku, spusťte aplikaci Terminál. Můžete tak učinit například skrze Spotlight, kdy do vyhledávacího pole napíšete Terminál, anebo jej najdete ve složce Aplikace v podsložce Jiné. Po spuštění Terminálu si zkopírujte tento příkaz:

defaults write com.apple.dock autohide-time-modifier -int 0;killall Dock

Poté příkaz vložte do okna Terminálu a stiskněte tlačítko Enter, čímž příkaz potvrdíte. Dock se poté restartuje a ihned poté si můžete všimnout, že zdlouhavá animace zmizela.

Jak animaci vrátit zpět

Pokud jste si chtěli odstranění animace pouze vyzkoušet, anebo vám zobrazení bez animace jednoduše nevyhovuje, tak se samozřejmě můžete velice jednoduše vrátit zpátky. Postupujte naprosto stejně, jako je uvedeno výše, akorát využijte tento příkaz:

defaults delete com.apple.dock autohide-time-modifier;killall Dock

Poté příkaz potvrďte Enterem. Dock se opět restartuje a animace se opět začne zobrazovat.

Jak už jsem zmínil v úvodu, tak ještě stále preferuji Dock namísto Spotlightu. Jedna z mála věcí, co mi však na Docku vadila, bylo jeho pomalé zobrazování. Občas se dostanu do takové situace, kdy honím každou sekundu a když vidím, jak se Dock pěkně pomaličku zobrazuje, tak mě to lehce rozčílí. Tímto způsobem můžu mít Dock připraven prakticky ihned, co najedu myší na spodní část obrazovky.

Nálepka LsA MacBook 12"

Dnes nejčtenější

.