Zavřít reklamu

Letošek bude podle všeho pro fanoušky Maců opravdu výživný. Po aktualizaci iMaců, iMacu Pro MacBooků Pro či představení nového Macu Pro se totiž máme do konce roku dočkat i představení zcela nového 16” MacBooku Pro a minimálně dvou dalších aktualizací stávajících Maců. Tvrdí to alespoň zdroje analytické společnosti IHS Markit, konkrétně pak Jeffa Lina. Ten se řadí mezi Apple analytiky k naprosté špičce a jeho předpovědi tak rozhodně nelze brát na lehkou váhu. 

Zdroje Lina tvrdí, že si Apple na letošní podzim přichystal kromě 16” MacBooku Pro i aktualizace vloni představeného MacBooku Air a MacBooku Pro s 13” displejem bez Touch Baru. Ani u jednoho z těchto modelů se však nebude jednat o výrazný upgrade. Dočkáme se totiž “jen” výměny procesorů za novější. V úvahu by pak mohla připadat i nová butterfly klávesnice, kterou Apple nyní nasadil u nedávno představených MacBooků Pro (2019). Ta se dočkala nových ochranných prvků, díky kterým by jí neměly již nečistoty napadané pod ní tak jednoduše vyřadit. 

Poměrně zajímavé je, že zatímco aktualizace vloni představeného modelu v plánu podle všeho je, 12” MacBook si bude zřejmě muset i pro letošek vystačit s procesory z roku 2017. Jedná se přitom o model, který je mezi uživateli poměrně oblíbený a to především díky jeho kompaktním rozměrům a parádní výdrži baterie. Apple však zřejmě nadšení z tohoto modelu s uživateli nesdílí a přiřkl mu tak osud podobný jako předešlé verzi MacBooku Air – čili zdlouhavé čekání na vymodlený upgrade. 

Zda se Apple skutečně chystá své MacBooky upgradovat či nikoliv se zřejmě dozvíme až při jejich samotném představení, které má být podle analytika plánováno na záři letošního roku. Do té doby bychom se však mohli dočkat různých úniků, které nám vylepšení strojů poodhalí ještě před jejich představením. Na to si však budeme muset ještě počkat.

macbook air official fb

Dnes nejčtenější

.