Zavřít reklamu

Apple se snaží již dlouhou dobu propagovat své iPady jako náhrady klasických MacBooků. Aby však tablet skutečně práci notebooku s grácií zastal, je přinejmenším vhodné k němu dokoupit i základní příslušenství, mezi kterým by neměla chybět například klávesnice. A právě jeden velmi povedený kousek vám v dnešní recenzi představím. Do redakce nám totiž dorazila klávesnice ZAGG Slim Book Go pro 9,7″ iPad. Co všechno dokáže nabídnout, jaký mám na ni názor a doporučil bych ji? Přesně na tyto otázky naleznete v následujících řádcích odpověď.

Hezky a kvalitně zpracované balení

Když jsem od pošťáka převzal balík, ve kterém se nacházela klávesnice, tak jsem čekal naprosto obyčejné balení. Jednoduchá krabička, ve které bude klávesnice vložená, společně s nějakým kusem papíru v podobě manuálu. Když jsem však krabici s klávesnicí otevřel, tak mě už samotné balení příjemně překvapilo. Na boxu najdete vyobrazené všemožné momenty, kdy můžete klávesnici využít. Nesmí také chybět veškeré přednosti a vlastnosti, kterými klávesnice disponuje. Při bližším zkoumání balení jsem si ani tak neuvědomil jednu věc, a to, že celá krabička je v češtině. Nenachází se na ní snad ani jedno slovo v jiném, než českém jazyce, což je na dnešní dobu velice nezvyklé. Po odklopení magnetické bočnice lze krabici jednoduše otevřít. Po otevření si můžete všimnou další ilustrace, ale také toho nejhlavnějšího – klávesnice. Pod klávesnicí se dále nachází ještě návod v češtině, společně s microUSB kabelem, který slouží k nabíjení klávesnice.

Dvě možnosti pro používání klávesnice

Samotná klávesnice slouží i jako kryt celého iPadu, takže nemusíte mít strach, že byste si jej jakkoli poškrábali. Velmi se mi líbí myšlenka toho, že si můžete vybrat, zdali chcete klávesnici spojit s obalem a používat ji hned pod iPadem, anebo si klávesnici „odepnete“ a položíte si jí blíže k sobě. Obě tyto možnosti jsou velmi pohodlné a záleží jen na vás, co vám bude více vyhovovat. Pokud máte k iPadu k dispozici i myš, tak bych se rozhodně nebál klávesnici od iPadu položit dál. Jelikož ale kompatibilní myš nevlastním a iPad stále musím ovládat rukama, tak je pro mě výhodnější zvolit „spojeného“ rozložení.

vyuziti_ipad_slimbook

Důležitý prvek – podsvícení

Jestli na klávesnici existuje něco, bez čeho nedokážu žít, tak je to podsvícení. Kdysi dávno, ještě když jsem nebyl „jablíčkář“, tak mi klávesnice s podsvícením přišla jako něco extravagantního, co musí mít jen herní klávesnice. Když jsem si však koupil MacBook, tak jsem přišel na to, že podsvícení je naprosto parádní a už nikdy bych nechtěl klávesnici bez tohoto prvku využívat. V případě, že se rozhodnete pro zakoupení klávesnice Slim Book Go, tak se také můžete těšit na podsvícení – ale ne jen tak ledajaké. Slim Book Go totiž disponuje až sedmi různými barvami, které si pro podsvícení můžete nastavit. Na výběr je bílá, modrá, světle modrá, zelená, žlutá, červená a purpurová. Nejvíce se mi líbí klasická bílá, avšak je pravda, že i červená má něco do sebe. Výběr je však opět jen a jen na vás.

Využití klávesnice a osobní zkušenost

Mezi další přednosti klávesnice Slim Book Go patří například možnost spárování až pro dvě zařízení najednou. Pokud tedy používáte více iPadů, například jeden „domácí“ a druhý pracovní, tak tato možnost určitě přijde vhod. Zajímavou částí jsou také horní funkční klávesy. S pomocí nich můžete například jediným stisknutím přejít na domovskou obrazovku, zobrazit si spuštěné aplikace, přepínat hudbu, hlasitost a další. Při používání klávesnice mám však menší problém s tím, že mačkám dvě klávesy najednou. Není to však problém klávesnice jako takové, ale spíše problém velikosti mých prstů. Zkrátka a jednoduše, pokud máte větší prsty, tak počítejte s tím, že se občas netrefíte na takovou klávesu, kterou zrovna chcete. Slim Book Go je tedy vhodnější pro uživatele s menšími prsty. Každopádně velikost kláves je na všech klávesnicích pro iPady velmi podobná. Pokud tedy vlastníte jinou klávesnici a nemáte s ní problém, tak byste neměli mít problém ani se Slim Book Go.

Zpracování Slim Book Go

Zpracování Slim Book Go je více, než zajímavé. Spodní část, kde se nachází samotná klávesnice, má zvenku speciální opracování, které připomíná látku. Vnitřní část, na kterou pokládáte ruce, je sice plastová, ale zato velice příjemná. Zadní obal, který slouží k ochraně a postavení iPadu, je zkonstruován z klasického odolného plastu. V případě, že vlastníte i Apple Pencil, můžete využít držáku, který se nachází ve spodní části obalu. Zpracování bych jednoduše shrnul jako velice moderní, minimalistické, ale hlavně také přenosné a lehké. iPad i s obalem jednoduše vložíte do jakékoliv tašky a nemusíte se bát, že by vám nějakým způsobem překážel – to ani omylem. Co se týče baterie, tak výrobce uvádí výdrž až po dobu jednoho roku v případě, že klávesnici používáte bez podsvícení po dobu 1 hodiny za den. Pokud byste tedy chtěli využívat podsvícení (a věřte, že doopravdy strašně moc chtěli), tak se výdrž určitě zkrátí.

Závěr

Pokud vlastníte iPad a rozhodli jste se pro zakoupení klávesnice, tak vám mohu s chladnou hlavou doporučit ZAGG Slim Book Go. Jen si při kupování jakékoliv klávesnice dávejte pozor na to, aby byly klávesy dostatečně velké, a abyste nemačkali více kláves najednou. Pokud však máte menší prsty, anebo jste žena, tak s klávesnicí rozhodně nebudete mít jediný problém. Klávesnice navíc disponuje skvělým podsvícením, u kterého si můžete navolit až sedm barev – rozhodně si tedy najdete tu, která vám vyhovuje nejvíce. Samotné zpracování a design klávesnice je velice elegantní, moderní a odolné, ale na druhou stranu i velmi lehké.

slim_book_go_27

Dnes nejčtenější

.