Zavřít reklamu

Pro většinu z nás je brzké ranní vstávání velmi těžké. Většinou to vypadá tak, že budík ihned po zazvonění odložíte, aby vás mohl vzbudit za dalších 9 minut. V tom lepším případě poté nestíháte, v horším případě se rozespalí překliknete a namísto Odložit kliknete na tlačítko Zastavit. Poté očekáváte, že vás budík opět vzbudí, ale vy zaspíte a začnete se proklínat. Naštěstí v iOS existuje způsob, pomocí kterého se tohoto zlozvyku můžete zbavit. Tlačítko Odložit lze totiž úplně deaktivovat, a tak vám nezbude nic jiného, než po zazvonění budíku co nejdříve vstát.

Jak deaktivovat tlačítko Odložit

Na vašem iOS zařízení, které používáte jako budík, se přesuňte do nativní aplikace Hodiny. Zde se poté ve spodním menu přesuňte do sekce Budík. Nyní si buď pomocí tlačítka „+“ v pravém horním rohu vytvořte nový budík, anebo klikněte vlevo nahoře na Upravit a vyberte si budík, který chcete tlačítka Odložit zbavit. Nyní si budík klasicky nastavte, zvolte si čas, opakování, zvuk, apod. U možnost Odložit však přepínač přepněte do vypnuté polohy. Poté nezapomeňte v pravém horním rohu kliknout na Uložit. Tímto se při budíku na obrazovce nezobrazí možnost pro odložení, nýbrž pouze pro úplné zastavení budíku. Tlačítko Odložit můžete stejným způsobem deaktivovat i na vašich Apple Watch. Stačí se přesunout do aplikace Budík a zde postupovat naprosto stejně, jako je popsáno výše.

Možná by někteří z vás mohli namítat, že bez možnosti Odložit ihned kliknete na Zastavit, čímž budík už nezazvoní a vy tak zaspíte pokaždé bez „druhé šance“. Osobně jsem si to taky myslel, avšak jakmile jsem se rozhodl funkci pro odložení deaktivovat, tak mi mozek nedovolil znovu usnout, anebo se převalovat. Zkrátka a jednoduše jsem tak nějak v podvědomí věděl, že už mi budík znovu nezazvoní, což mě donutilo k tomu, abych se urychleně z postele zvedl a začal něco dělat.

budik_ios_fb 2

Dnes nejčtenější

.