Zavřít reklamu

Ve výchozím nastavení Apple Watch je nastaveno, že pokud si do iPhonu stáhnete nějakou aplikaci, a ta má k dispozici i aplikaci pro Apple Watch, tak se automaticky nainstaluje i zde. Osobně se mi tato funkce vůbec nelíbí, jelikož většinu aplikací, které si stáhnu na iPhone, v Apple Watch nikdy nepoužiju. Takové aplikace mi jin zabírají místo a hlavně je poté musím odinstalovávat. Pojďme se tedy v rámci tohoto článku podívat na to, jakým způsobem můžete zakázat automatickou instalaci aplikací na Apple Watch, a jakým způsobem můžete již nainstalované aplikace dvěma způsoby odstranit.

Jak deaktivovat funkci Automatická instalace aplikací

V případě, že nechcete, aby se aplikace instalované do iOS zobrazily i v Apple Watch, tak postupujte následovně. Na vašem iPhonu, se kterým máte spárovány jablečné hodinky, otevřete aplikaci Watch. Zde se poté v dolním menu přesuňte do sekce Moje hodinky a sjeďte níže, dokud nenarazíte na kolonku Obecné, kterou rozklikněte. Tady už jen stačí pomocí přepínače funkci s názvem Automatická instalace aplikací deaktivovat.

Jak odinstalovat aplikace v Apple Watch

Existují dva způsoby, jakými můžete aplikace v Apple Watch odinstalovat. Buď se můžete vrhnout na méně přehlednou odinstalaci aplikací přímo uvnitř systému watchOS, anebo aplikace odinstalujete na vašem iPhonu. Oba dva způsoby si ukážeme a na vás zbude jen to, který z nich s zvolíte.

Apple Watch

Odemkněte vaše Apple Watch a stiskněte digitální korunku, abyste se dostali do menu s nainstalovanými aplikacemi. Ujistěte se, že se nacházíte v zobrazení Mřížky, a nikoliv v zobrazení Listu. Poté si zobrazení aplikací přibližte a na jakékoliv z ikon podržte prst, dokud se ikony nezačnou třást. Poté už si jen vyberte aplikaci, kterou chcete odstranit, a klikněte u ní na malý křížek. Poté jen smazání potvrďte.

iPhone

Aplikace můžete jednoduše odinstalovat i z vašeho iPhonu. Otevřete aplikaci Watch a přesuňte se do sekce Moje hodinky. Poté sjeďte níže až k aplikacím, které se nachází pod nadpisem Nainstalováno na Apple Watch. Zde si najděte aplikaci, kterou chcete smazat a rozklikněte ji. Poté jen pomocí přepínače u deaktivujte možnost Zobrazit na Apple Watch. Pokud byste chtěli aplikaci znovu na Apple Watch nainstalovat, tak v menu sjeďte ještě níže k nadpisu Dostupné aplikace. Zde si můžete pomocí tlačítka Instalovat aplikace znovu nainstalovat.

Pomocí tohoto triku se můžete jednoduše zbavit přebytku aplikací na Apple Watch, které stejně nikdy nepoužijete. Osobně jsem funkci pro automatickou instalaci aplikací vypnul ihned po několika dnech, co jsem si koupil Apple Watch. Aplikace si tedy na Apple Watch instaluji ručně a vybírám si, které nainstalovat chci, a které ne.

apple-watch-4-pasky-fb

Dnes nejčtenější

.