Zavřít reklamu

Siri sice stále není dostupná v českém jazyce, avšak v poslední době se mi zdá, že si na to lidé žijící v Česku začínají zvykat. Anglicky už v dnešní době umí kde kdo, a tak rozhodně není problém vyslovit větu „Hey Siri, what is the weather today?“, anebo jinou. Siri tedy dokáže být užitečným pomocníkem, osobně ji využívám například v autě, kdy mi je schopná říct informace, které potřebuji, anebo na vyžádání zavolá jednomu z mých kontaktů. Někdy se však stane, že vám Siri nerozumí – pro tuto možnost existuje funkce Zadávání textu pro Siri, kdy svůj dotaz jednoduše napíšete a nemusíte jej vyslovovat. Tato funkce je samozřejmě k dispozici i v macOS a v dnešním návodu se podíváme na to, jak ji aktivovat.

Jak v macOS aktivovat funkci Zadávání textu pro Siri

Funkce Zadávání textu pro Siri je ve výchozím nastavení macOS deaktivovaná. Abyste tedy Siri mohli svůj požadavek v angličtině napsat, musíte ji skrze nastavení aktivovat. V levém horním rohu obrazovky klikněte na ikonu Apple loga a z rozevíracího menu, které se zobrazí, rozklikněte Předvolby systému… Nyní byste asi čekali, že se bude stačit přesunout do sekce Siri a zde funkci aktivovat – avšak opak je pravdou. Musíte se přesunout do sekce Zpřístupnění, která se nachází ve čtvrtém řádku na poslední pozici. Zde poté v levém menu sjeďte níže, dokud nenarazíte na možnost Siri, kterou rozklikněte. Tady už jen stačí pomocí zaškrtávacího políčka funkci Zadávání textu pro Siri aktivovat.

Tímto způsobem jste si aktivovali funkci, pomocí které můžete své dotazy pro Siri na Macu psát ručně. Stačí jednoduše aktivovat Siri, například pomocí ikony v pravé části horní lišty, a napsat dotaz, který chcete Siri předat. Ta vám poté odpoví stejně, jako kdybyste svůj požadavek pronesli klasicky hlasem.

type_to_siri_mac_Fb

Dnes nejčtenější

.